PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Margaretha Heickinen s. 1796 (Nurmes?)


jeeni
10.03.14, 16:41
Hei!

Yritän löytää Pielisjärvellä vihityn Margaretha Pauli Heickisen (s.1796) vanhempia ja historiaa ennen Pielisjärvelle tuloa. Margaretha tulee piiaksi Pielisjärvelle 1811 (Juuasta?), vihittään Påhl Bambergin kanssa 1816.

Nurmeksessa on syntynyt 16.3.1796 Palojärvellä Margaretha, jonka vanhemmat ovat Påhl Heickinen ja Margaretha Husko, mutta en löydä merkintää Margarathesta muualta kuin syntyneistä. Perheen vaiheet 1801-1811 rippikirjassa, jossa Margaretha saattaisi olla, ovat myös hieman epäselvät. Vanhemmat katoavat Palojärveltä, joinakin vuosina ovat Savitaipaleella, mutta siellä ei mainita Margarethaa. Lastenkirjassa ei mainita Margarethaa Palojärvellä asuneen Påhl Heickisen lapsissa.

Eräästä sukututkimuksesta kuitenkin löysin "tiedon", että kyseessä olisi sama kuin Pielisjärvellä vihitty Margaretha, mutta haluaisin varmistaa tämän tiedon rippikirjoista ja en löydä Margarethaa mistään ennen Pielisjärvelle tuloa.