PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Juutoinen suku Haapavesi


Harri Saastamoinen
22.02.14, 12:49
http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=6563474

Tuossa ylläolevassa linkissä näkyy alhaalla Leppävirralla pariskunta Joh. Juutoinen sekä Cath. Karsikas jos oikein nimet luen. Lasten sukunimet eivät vastaa mielestäni isän sukunimen kirjoitusasua ja sen huomaa miten kirjaaja on kirjoittanut eritavalla kirjaimet Juut - Junt eli toisessa on selkeästi u kirjain ja toisessa n kirjain.

Karsikkaita tiedän olevan Haapajärven ja Haapaveden alueella ja Familysearch antaa myös Juutonen/Juuttonen suvulle osumia Haapavedelle. Sukunimi näyttää sen verran harvinaiselle että olettaisin tämän pariskunnan Leppävirralla olleen alunperin juuri Haapaveden suunnalta.

Onko jollakin tietoa Juutoisista/Juuttoisista?

Jari T.M.
22.02.14, 17:01
Johan Junto(å?)nen ja Catharina Karpitar siinä mielestäni lukee.
En näe Karsikasta.
Tyttäret oli Juntittaria tai Juntottaria, jos sovelletaan isännimeen tässä tapauksessa. Tän varmaan tiesitkin...
Karpitar on Karppinen ja viittaa Karppisen tyttäreen...Junttosia on pääosin Kärsämäellä. Aikanaan se oli Haapaveteen "kiinnitettynä kylänä" noissa varhaisemmissa Haapaveden rippikirjoissa. Junttosia on ehkä myöhemmin "siirtynyt" Haapavedellekin.
Yhteyksistä Leppävirtaan en tiedä. :)

- Jari -

Harri Saastamoinen
22.02.14, 17:36
Ok. Karpitarhan se on kun katsoin vielä kerran.