PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Westdahl - Wessdahl


jussipuranen
02.02.14, 10:07
Eva Catharina Kohvakka sai 1.4.1830 aviottoman lapsen Ulrica Sofian Pieksämäellä Kirkonkylä 1:ssä

http://www.sukuhistoria.fi/sshy/kirjat/Kirkonkirjat/pieksamaki/lastenkirja_1843-1851_msrk_tk1421/104.htm

Ulrica Sofia otettiin sittemmin Majorska Molanderin kasvattityttäreksi ja hänen sukunimekseen merkittiin Westdahl (- Wessdahl).

Onko Westdahl tuntemattoman isän sukunimi? Ken hän voisi olla?

Onko Westdahl säätyläisperheen kasvattityttärelle annettu uusi sukunimi?

Jussi

Sinilakki
28.12.14, 22:54
Wessdahl avioitui sittemmin Pieksämäen nimismiehen August Reinhold Langin kanssa ja pari sai useampia lapsia. Vihkimerkinnässään tätä säätyläisten kasvattia tituleerateen demoiselle Ulrika Sofia Wessdahl.

Samainen kysymys lisänimen alkuperästä on pyörinyt mielessäni. Voiko se perustua Ulrikan biologisen isään ja kertoa jotain hänen henkilöllisyydestään, vai onko kyseessä yksinkertaisesti vain säätyläisten kasvatille annettu sukunimi, joka ei pohjaa mitenkään mihinkään aiempaan?

Tuomiokirjat ajanjaksolta 1830-1846 voisivat mahdollisesti avata asiaa, onko kukaan tutkinut?

Sinänsä mielenkiintoisesti Varsinais-Suomessa näyttää vaikuttaneen ainakin 1700-luvun lopulla Westdahl-niminen suku, jatkuuko suku 1800-luvun puolelle?

Sinilakki
29.12.14, 16:27
Sikäli looginen vaihtoehto Wessdahlin isäksi on toki majorska Tawastin naimaton (ja virallisesti lapseton) poika, kapteeni Johan Fredrik Molander. Eva Caisa Kohvakka oli piikana juuri Kirkonkylä nro. 1 kun Ulrika Sofia sai alkunsa ja miksipä muuten säätyläisperhe olisi ottanut lapsen kasvatikseen, ellei heillä olisi verisiteitä tähän?

Täysin varmaa tämä ei toki ole, mutta varteenotettavata vaihtoehto.