PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Nisalahti-kyläkirjahanke, Säkkijärvi


LisaNysten
27.01.14, 11:36
Luumäen Karjalaseura ry:n alaisuudessa on viime vuoden puolella aloitettu Nisalahti-kyläkirjaan liittyvän aineiston keruu. Tavoitteena on julkistaa kyläkirja Säkkijärvi-juhlilla kesäkuussa 2015.

Mikäli siis jollakulla on tiedossaan jotain mielenkiintoista aineistoa, kuten valokuvia tai tarinoita - pienempiäkin - mistä tahansa Nisalahtea ja sen elämää sivuavasta asiasta, niin Nisalahden kirjatoimikunta on niistä enemmän kuin kiinnostunut. Nisalahden kuusi kantatilaa olivat 1. Äyräväinen, 2. Posti, 3. Iivanainen, 4. Kankaanpää (Suni), 5. Rakkola ja 6. Toivari, mutta ennen sotia Nisalahdessa oli alun toista sataa taloa, joista muualle Suomeen siirtyneitä ja heidän jälkeläisiään nyt yritetään tavoittaa ja selvittää heidän nisalahtelaisia juuriaan.

Tietäjät ja muistajat alkavat käydä vähiin ja vanhojen albumien kuvat jäädä tunnistamatta. Auttakaa siis hyvät ystävät parhaanne mukaan Nisalahden kirjatoimikuntaa heidän aloittamassaan suururakassa. Kiitokset jo etukäteen!

LisaNysten
25.04.14, 08:58
Edelleenkin kaipaillaan Nisalahden sotaa edeltävää aikaa muistavia, sieltä evakkoon lähteneitä ja heidän jälkeläisiään muistelemaan ja kertomaan kokemuksistaan. Vanhat valokuvat ovat todellisia aarteita - varsinkin jos on vielä tietoa, ketä kuvat esittävät. Kirjoitelkaa! Pienetkin muistot voivat olla suuria aarteita! :)