PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Onnittelut Laitasaari.net blogin pitäjille


blue-eyed
15.01.14, 14:50
Paljon onnea ja kiitoksia aherruksestanne www.laitasaari.net blogin puuhanaiset Sari Heimonen, Solja Holappa ja Ritva Nygrén!

Bloginne on valittu Yleisradion järjestämässä kilpailussa parhaaksi historian blogiksi. Onnea myös muille työryhmän jäsenille. Olette kunnianne ansainneet!

Tällä äänestyksellä sukututkimus on lunastanut paikkansa tieteellisenä tutkimuksena.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/01/15/parhain-historiablogiaanestyksen-tulokset

ristojohannes
15.01.14, 15:02
Onnittelut voittajille täältä etelästäkin.
Tuttuja nimiä Forumiltakin.
Sattumalta minäkin jouduin näille äänestyssivuille ja viime tipassa viimeisenä päivänä äänestin, tosin en voittajaa, koska en siitä ole kuullutkaan ennen tätä viestiä.
Nyt pitää tutustua

Amateur
15.01.14, 19:52
Valtavan hienoa! Onnea kaikille! Blogi onkin hieno!

Muistatko Sari, mistä sait idean?:)

Sari H
15.01.14, 20:01
Kiitokset kaikille onnittelijoille - olimme yllättyneitä tästä.

Täällä kylässämme on melkoisen hyvä yhteishenki tämän asian tiimoita ja innostunutta väkeä. Kollektiivisesti tätä on kerätty ja blogin sisällöntuottamiseen on osallistunut lukematon määrä ihmisiä täältä ja eri puolilta maailmaa. Kiitos ja kunnia myös siis kuuluu heille :)

Amateur - suunnittelimme tätä Soljan kanssa jo vuosia sitten - siitä on varmaan jotakuinkin 8 vuotta aikaa jo. Muistan kun Soljan kanssa pähkittiin, että kun tästä Laitasaaresta ei löydy historiakirjoja ollenkaan - Muhoksestahan on ja sillon tuumailtiin jo tätä. Jaana H tuli sitten remmiin ja saatiin toteutettua hänen avullaan tämä sivusto. Nyt on historiaa tallennettuna :D: - toivomme että tästä sivustosta on ollut iloa monelle, sellaista huhua on kuulunut kyliltä, että olisi ollut. Moni on kommentoinut, että vaikkei ole sukua täältä - on jutut niin mielenkiintoisia että tulee luettua sivustoa.

Solja
15.01.14, 20:53
Kiitos onnitteluista!

Ruohonjuuritason historiankeruuta, johon on liittynyt paljon innostuneita mukaan. Yksin eikä kaksin se ei olisi onnistunutkaan, ei kuuna päivänä.

Kiitos kaikille aineistoa toimittaneille - heissä on muuten myös useita Oulun sukututkimusseuran jäseniä. Puhumattakaan heistä joiden sukujuuret ovat täällä, ja yllättävän monen on.

Ei tarvitse olla tohtori tai lehtori tai edes maisteri lukeakseen sivustoa :)

Myös vanhemmat ihmiset täällä ovat innostuneet hankkimaan tietokoneen ja opettelemaan sen käyttöä. Kun asia on melenkiintoinen, kynnys perehtyä "pelottavaan tietämyskoneenseen" madaltuu.

Vastaavia kylähistoriikkeja olisi mukava lukea muitakin - joitakinhan niitä on olemassa.

-Solja

kkylakos
16.01.14, 09:21
Pekka Kirjavainen totesi voittajasta blogissaan (http://monivarinen.blogspot.fi/2014/01/paras-historiablogi-on-valittu.html):
Kyläblogeja on varmaan muitakin, mutta tätä blogia tehdään yhteystyössä ja se on merkillepantavaa. Kirjoittajia (http://www.laitasaari.net/kirjoittajat/) on pitkä liuta. Tässä olisi esimerkkiä luovutetun Karjalan kyläseuroille, niillekin joilla on kyläkirja tehtynä ja niille joilla kirja on vasta suunnitteilla.

Ei muuta kuin toimeen. Pari puuhamiestä laatimaan rakenne blogille ja keräämään alustavia taustatietoja. Sitten muutkin kyläseurassa toimivat voivat viedä sinne omia tietojaan. Verkko on erittäin hyvä väline tiedon jakamiseen ja yhteistyössä tuottamiseen. Lukijoita ja kiinnostuneita tulee kun tietoa viedään elävään ympäristöön, blogiin, joka päivittyy säännöllisesti.

Solja
16.01.14, 09:51
Todellakin voi suositella lämpimästi tätä menetelmää. Miten muuten pystyisi keräämäänä vajaassa kahdessa vuodessa näin paljon tietoa, ottamatta tietotekniikkaa avuksi?

Kun asiasta innostuneille ihmisille annetaan sopiva foorumi, niin kyllä tietoja rupeaa tulemaan. Tietysti pitää olla jokunen tosi innokas ihminen siinä kirjoittajien ydinryhmässä.

Itse ilahduin siitä, että nuorempikin polvi täällä Laitasaaressa on kylänsä ja sukunsa juurista kiinnostunut - ja ylpeä! Kyselivät mummoiltaan ja papoiltaan sekä vanhemmiltaan ja välittivät tietoja. Heillä on tekniikka hallussa, vanhemmilla tiedot ja muistot.

Päivittäin sivustollamme käy 200-350 lukijaa. Äänestyksen aikaan Pohjois-Suomen päälehti Kaleva julkaisi aiheesta hienon jutun - oli aivan sattumaa että se osui juuri tälle ajankohdalle - siinäkin ehkä yksi syy moniin ääniin. Lehtijuttu aiheutti valtavan piikin sivustolla käynneissä ja näkyi myös seuraavien päivien lukijamäärissä.

-Solja

http://www.laitasaari.net/lue-ekalevasta-juttu-laitasaaren-historiasivustosta/