PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Cecilia Mertanen Liperistä käräjillä aviottoman lapsen saatuaan


Satu S
03.01.14, 01:12
Ilahduin havaitessani, että Karjalan tuomiokunnan renovoidut asiakirjat ovat KA:n digitaaliarkistossa. Esiäitini Cecilia Mertanen Liperin Käsämästä synnytti aviottoman lapsen elokuussa 1745. Lapsi kastettiin Johaniksi ja hän on esi-isäni. Yritin etsiä asiakirjoista onko Cecilian tapausta käsitelty käräjillä ja löysinkin häntä käsittelevän kohdan asiakirjoista lokakuussa pidetyiltä syyskäräjiltä 1745.

Nyt vaan sain todeta, että minulta puuttuu rutiini kovasti lentäväisen käsialan kanssa. Saako joku tolkkua siitä, miten asiat käräjillä menivät? Tämän ensimmäisen sivun http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=22962626 alaosassa on mainittu Samuel Sidensnören nimi, joka ilmeisesti oli Liperissä nimismiehenä ja oli kuollut tuona samaisena vuonna maaliskuussa, noin puoli vuotta ennen käräjiä. Hänkö on lapsen isä vaiko ollut aiemmin jonain todistajana vai mistä voisi olla kyse?