PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Mahdollisuus Espanjan kansalaisuuteen?


Olarra
31.12.13, 16:09
Sukututkijat lienevät muita paremmassa asemassa, kun Espanja alkaa myöntämään kansalaisuuksia 1400-luvun lopulla karkoittamiensa juutalaisten jälkeläisille. Tunnetko juuresi 1400-luvun lopulta alkaen? Oletko varma, ettei siellä ole Espanjan juutalaisia juuria? No, eihän siellä luultavasti meillä suomalaisilla olekaan, mutta kuinka moni muuallakaan tuntee sukujuurensa 1400-luvun lopulle asti? Löytyykö Suomesta yhtään ihmistä, joka arvelisi omaavansa espanjanjuutalaiset juuret?:) Vai menevätkö aurinkorannikon passit kokonaan muihin maihin? ;)

http://www.hs.fi/ulkomaat/Espanja+hyvitt%C3%A4%C3%A4+juutalaiskarkotusta/a1388394252021

P.S. Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

K-Erik
31.12.13, 23:55
Gott Nytt År från vikingarnas Pellinge. Bäst att kolla via dna om vi har varit där också!

Amateur
01.01.14, 02:09
Jotkut admix-laskurit herjaa täysin olematonta sefardi-DNA:ta. :cool: Pitäiskö laittaa passianomus menemään? :rolleyes:

Anomuksen oheen sylkisi Espanjan Suurlähetyksessä johonkin kuppiin todistusaineistoa, jonka saisivat sitten lähettää näytteeksi sopivaan labraan testattavaksi, että kelpaako. Jos sitten tuleekin liikaa vaikka portugalilaista admixiä syljettyä tulokseksi Iberian niemimaalta ja Espanjan puolelta vain baskia, niin passin kanssa voi tulla ohari.:(

Hetkinen! Artikkelissa luki, että Portugalissa on jo vastaava laki. Kyllä Portugalinkin passi kelepaa hyvitykseksi. Pois bem!

...Ei kun hetkinen 2.! Nyt kun tutkin asiaa hieman, niin baskeissa on osa haploista tyypillisten läntisten lisäksi on semiittisiä, kuin myös on baskijuutalaisia (ainakin ollut). Eli jos nuo baski-admixit liittyykin noihin sefardihäivähdyksiin ja jopa selittelee niitä, niin pitää vähintäänkin saada passi.:eek: ¡Dios mío!Perimätarinakin on Iberian niemimaan esivanhemmasta, mutta vasta inkvisition loppuajoilta. Kaikenlaista! Geenit ei valehtele ja ovat konkreettisia, mutta että niistä saa vielä jotain vähemmän fiktiivisentuntuista irti, niin pitänee tutkiaa asiaa lisää.

Toisaaltaan tarut monesti on aika kalvakoita totuuden vieressä. Todellisuus on merkillisempää.