PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kisko pyhäkoulukuva vuodelta 1927


Veera
28.12.13, 10:45
Tunnistaako joku kuvassa olevia henkilöitä?

2959

Hilkka Ojamaa on tunnistanut kuvan seuraavasti:
"Kuva on pyhäkoulukuva lapinkylästä v. 1927.Kuva on otettu Vienosen tuvalta.Kuvan eturivissä vasemmalta alkaen olen minä eli Hilkka Ojamaa ensimmäisenä, sitten Teuvo Ojamaa ja Lahtisen impi. Tyttö hattu kädessä on Eeva Ojamaa, Sinun tätisi, sitten ovat Kekkosen kaksoset Anna-Leena ja Antero,Perttusen Liisi , Lahtisen Irja ja Vieno.Toisessa rivissä isoäitini Martolan mamma ja äitini Elma (valkoiset esiliinat)Seuraavina Kuusiston Irja,Perttusen Rauha,Kuusiston Iines, minun sisarpuoleni Irja ja Perttusen Varvara. Ilmari Laurila on taenpana,hänellä on samanlainen lippalakki kuin Teuvolla. Vanhemmat naiset ovat kylän väkeä siitä Vienosen läheltä ja opettaja Eeva Kekkonen, joka oli myös ainakin tällä kertaa pyhäkoulun opettajana.Myös Juho Kekkonen (kravatti) on kuvassa. Lapinkylän poikia on ainakin Jokisen Tauno (Juho Kekkosen edessä) Jotkut pojat ovat Aijalan kylästä, mutta en heitä muista nimeltä.Tämä on tärkeä valokuva Lapinkylän historian kannalta.Kylässä oli tapana pitää lapsille pyhäkoulua sunnuntaisin ja niinkuin kuvasta näkyy, kävi siellä vähän varttuneempaa väkeäkin ainakin joskus.
Pyhäkoulua johti ainakin siihen aikaan opettaja Eeva Kekkonen ja pitopaikka kiersi vuorotellen talosta taloon."

Hyvää vanhan vuoden jatkoa ja Hyvää Uutta Vuotta

T. Kari Ojamaa

Juha
28.12.13, 18:39
Kiitos Kari....porukassa taatusti mukana sukulaisia; faija ja hänen isänsä kävivät samaa koulua, kuten tiedätkin!


Juha

Urmas
12.10.16, 10:39
Tallensin, Kari, kuvan itselleni ja liitän Teuvon kohdalle. Siihen asti minullakin on Löfman-Ojamaa sukua johtuen Lapinkylän rusthollista. Lönnqvist-sukummehan lähtee Lapinkylän augumenteista Sortti ja Seppä (Lönnqvist). Ahlforseja on minullakin johtuen tosiaan mm. avioliitosta meidän Emma Pihlström- teidän Gustaf Wilhelm Ahlfors. Heidän jälkeläiset ovat siis yhteisiä sukulaisiamme.

Urmas

Lohirosvo
03.11.16, 20:22
Pyhäkoulukuvan innoittamana liitän mukaan koulukuvan (jos osaan), joka on ollut mm Juha Vuorelan blogissa.
Kuva lienee noin vuosilta 1916-1917. Siinä äitini Sylvi Himberg *1908 Kaukurin Metsäkulmalta on toisella rivillä oikealta ensimmäisenä.
Olenko oikeassa, jos arvelen Kekkosen opettajapariskunnan olevan mukana tässäkin kuvassa?
Juho Kekkosesta löytyy Wikipediassa pieni artikkeli: https://fi.wikipedia.org/wiki/Juho_Kekkonen.
Juho ja Eva Kekkosen poika DI Risto Kekkonen kuoli Helsingissä 7.10.2016. Muistokirjoitus oli Helsingin Sanomissa tällä viikolla 44.
Tässä muistokirjoituksessa mainitaan Juho Kekkosen olleen tolstoilainen pasifisti.
Opettajana hän ainakin kannusti oppilaitaan ja piti heihin yhteyttä koulun loputtuakin.
t. Vilho Roos

Lohirosvo
03.11.16, 20:32
3988

Olisiko kuva nyt mukana?