PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kadonneet


eva-riitta uotila
22.12.13, 14:44
Voisiko joku kertoa,mistä kannattaa etsiä ihmistä,joka on merkitty toisen paikkakunnan muuttaneisiin ja sitten paikkakunnalta,johon olisi muuttanut,ei löydy kuitenkaan mistään?
Ja mistä löytää piiat,joita ei ole palvelusväen kirjassa?Pitääkö kahlata kaikki rippikirjat läpi? Onko heidät aina merkitty rippikirjaan vai voiko käydä niin,että jos pesti ei ole osunut kirjausvuodelle,heitä ei ole kirjattu mihinkään ollenkaan?

eva-riitta

Leevi A
22.12.13, 15:14
Kyllä se taitaa niin mennä, että vaikeimman mukaan... Niitä piikatyttöjä ja renkipoikia löytyy ainakin joissakin vanhemmissa rippikirjoissa talollisten sivujen alalaidoista.
Muualle lähteneet saattaa ollakin menneet toisaalle kuin piti. Esimerkiksi minun isoäitini isoisä lähti Kuusamosta Ouluun töihin, mutta jäikin rengiksi Iihin. Oli jossakin talossa syönyt ja syönnin jälkeen isäntä tuumannut, että kun sinä olet noin nopea syömään, niin olet varmaan nopea töitäkin tekemään ja olisi niitä meilläkin. Niinpä jäi Iihin ja joutui kuusamolaiselta tutkijalta hukkaan.