PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Räisänen Reisjärveltä.


Kisse
21.12.13, 21:23
Lauantai-iltaa tänne.

Löytyisikö täältä apua suureen pulmaani. Yritän epätoivoisesti selvittää mieheni sukua. Aika laihoin tuloksin sanoisin. Appeni tietenkin tiedän, mutta siihen se sitten tyssää. Hänen isänsä oli Sem Räisänen syntynyt Reisjärvellä. Luulisin. Appeni on jo vanha, 92 vee, ja Alzheimer tekee temppujaan. joten tiedot on mitä on. Mieheni ei tiedä yhtään enempää. Paitsi että Sem´iä kutsuttiin Seemiksi ja hänen vaimonsa oli Fredrika, appeni äitipuoli. Biologinen äiti oli Anna Maria Helin os. Sundell ja tietojeni mukaan Huittisista. Netin kautta olen Anna Marian löytänyt, mutta en mainintaa mistään avioliitosta saati lapsista.

kkylakos
02.01.14, 17:50
Jos epätoivo on tarpeeksi suuri niin tilaa sukuselvityksiä seurakunnista. Ne ovat luotettavin keino päästä oikeaan alkuun sukututkimuksessa, kun kotitiedot eivät riitä 1800-luvun puolelle.

Fishersson
02.01.14, 20:57
Esim. Oulun maakunta-arkistossa (niin kuin muissakin maakunta-arkistoissa ja kansallisarkistossa) on mikrokortit Reisjärven kirkonkirjoista aina vuoteen 1900 asti. Tuo Sem Räisänen voisi olla syntynyt 1890-luvulla eli kannattaisi selata siltä ajalta syntyneiden luetteloa. Seurakunnastakin kannattaa kysyä, jos on esim. tiedossa Semin kuolinaika tai -paikka (myös hänen hautakivensä olisi tietolähde). Sen avulla he voivat löytää helposti syntymäajan ja paikan ja siitä eteenpäin vanhemmat.

Kisse
03.01.14, 07:24
Kiitokset! :)