PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Ancestris ja Gramps sukututkimusohjelmisto


Jaybeam
15.12.13, 12:20
Onko kenelläkään käyttökokemuksia Ancestris sukututkimusohjelmistosta?
http://fi.ancestris.org/index.php?title=Etusivu
Samoin kiinnostaisi kokemukset Gramps'sta
http://gramps-project.org/

PekkaV
16.12.13, 14:38
Ancestrisia en tunne, ja sen nettisivuston tiedot eivät oikein innostakaan kokeilemaan. Ranskalainen start-up, jonka dokumentaatio on heikko; tietokannasta ja mm. lisenssiehdoista ei saa selvää.

Gramps ohjelmistoa on kehitetty jo 10 vuotta avoimen lähdekoodin periaatteella. Projekti näyttää jatkuvan aktiivisena, uusin versio 4.0 tuli kuukausi siten (ladattu yli 2000/viikko) ja 4.1 on putkessa. Keskustelufoorumit ovat myös aktiivisia.

Ohjelmaa toimitetaan Linux, Window ja MAC alustoille. Olen itse Window 7-käyttäjä ja ohjelma asentui hyvin vaivattomasti. Jopa Grampsin tietokantaohjelmisto (Berkeley) solahti vaivattomasti.

Ajan itseäni parhaillaan sisään Grampsiin. Ohjelma on niin monipuolinen, että sen oppimiskynnyskin on suht korkea, mutta Gramps saattaa olla relevantti vaihtoehto kuihtuvalle suomenkieliselle sukuohjelmatarjonnalle. Olen nyt kääntänyt ohjelman 4.0 version käyttöliittymän kokonaan suomenkieliseksi (aikaisemmistakin versioista löytyi käännökset) ja suomennan parhaillaan 4.0 käyttöohjetta. Tämä työ on vielä kesken (wikisivuja on satoja!), mutta hyvin pääsen sisälle toiminnallisuuksiin...Täältä (http://gramps-project.org/wiki/index.php?title=Fi:Gramps_4.0_Wiki-k%C3%A4ytt%C3%B6ohje) voitte vilkaista käyttöohjetta nykytilassaan.

t.
Pekka Valta

Jernman
16.12.13, 19:40
Grampsia kannattaa ainakin kokeilla. Siinä on teksti- ja graafisia raportteje iso valikoima.

Kiitos PekkaV suomentamisesta.

Käytän Grampsia Linux Mint koneessa.