PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Helsinkiläisiä 6.12.1917


Ilona Kaski
06.12.13, 14:04
Itsenäisyyspäivän kunniaksi tässä 6.12.1917 päivätty kuva. Se on myöhemmin otsikoitu rippikuvaksi.

Kuvasta löytyy isoisäni (s. 1900), joka kävi ensin Norssia ja sittemmin jotain kauppakoulua. Tunnistaako joku jonkun näistä nuorukaisista, jotka eivät varmasti arvanneet tulleensa ikuistetuiksi historiallisena päivänä?

interlorn
07.12.13, 12:21
Mielenkiintoinen otos! En tunnista miehiä, mutta voit päästä heidän jäljilleen tiedustelemalla Helsingin seurakuntayhtymältä (http://www.helsinginseurakunnat.fi/yhteinenhallinto/asiointi2/virkatodistukset1.html) milloin isoisäsi on tarkkaan ottaen päässyt ripille, mistä Helsingin seurakunnista ja keitä muita on päässyt ripille samaan aikaan hänen kanssaan.

En ole varma luovuttaako seurakunta muiden ripille päässeiden tietoja tietosuojasäännöksiin vedoten, mutta se selviää kysymällä.

Jos saat muiden ripille päässeiden tiedot, voit pyytää joko Seurakuntayhtymää selvittämään onko heidän jälkeläisiään edelleen Helsingissä - tai voit itse tehdä tutkimusta Helsingin kaupunginarkistossa (http://www.hel.fi/hki/tieke/fi/kaupunginarkisto) Helsingin poliisilaitoksen osoitekorteista 1900-1950 (noin, en muista tarkasti).

Kun saat selville sukulaisia, voit ottaa heihin yhteyttä ja pyytää heitä tunnistamaan isänsä/isoisänsä kuvasta.

Juhana