PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Ryhmäkuva Tampereelta.


Hannu Taisto
20.11.13, 17:10
Kuvassa on perimätiedon mukaan NMKY:läisä, tai VPK:laisia Tampereelta.
Kuva on arvioitu otettavan 1913-1917 välisenä aikana.

Kuva on mahdollisesti postikortti. Kuvan takana on teksti Valokuvaamo Suomi, Tampere. Osoitteesta ei saanut selvää, alareunassa on numero 695.

Onkohan kenelläkään tietoa kuvasta, tai henkilöistä kuvassa ?

Kaikki mahdollinen tieto on tervetullutta.

interlorn
21.11.13, 10:07
En valitettavasti tunne henkilöitä, mutta muutama kommentti ohessa.

Valokuvaamo Suomi toimi Tampereella Läntinen katu 25:ssä ainakin 1914-1920. Lisää tietoja Suomen valokuvataiteen museon Kuka kuvasi? -tietokannasta. Ajankohta huomioiden valokuvaaja on saattanut olla Pauline Rasmussen tai Elli Paasio. Rasmussenin ottamia kuvia on Tampereella Vapriikin arkistossa muutaman kymmentä kappaletta, joten Vapriikkiin kannattaa olla yhteydessä.

Lisäksi Suomen valokuvataiteen museosta voi tiedustella onko tämän valokuvaamon asiakas-/tilauskortistoa tms. tallella. Kuvan takana oleva numero lienee asiakas- tai tilausnumero.

Vaikka kuvan takana on postikortille tyypillinen lähetysosoiteviivasto, se ei tarkoita, että kuva olisi tehty yleisesti myytäväksi postikortiksi. Tuohon aikaan monet valokuvaamot vedostivat valokuvat paperille, jonka toisella puolella olivat nuo viivat, vaikka kuva olisikin yksityiskäyttöön. Ehkä oli taloudellisempaa käyttää yhdenlaista paperia tai sitten nähtiin, että on hyvää asiakaspalvelua helpottaa kuvan lähettämistä eteenpäin - mene ja tiedä.

Juhana

interlorn
21.11.13, 10:26
Ja tokihan asiaa voi tiedustella myös tahoilta, joita epäilet kuvan esittävän:

http://www.tanmky.fi/
http://tampereenvpk.yhdistysavain.fi/

NMKY:t ja VPK:t ovat usein hyvin perinnetietoisia tahoja ja kuvia ammoisista jäsenistä voi hyvinkin löytyä yhdistysten arkistoista.

Juhana