PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Diirikka ja Tomuhousu , Ylänteen kylästä Lammilta


keijola
04.11.13, 00:04
Löytyisiköhän keltään etenkin noita Diirikoita? Pääsin sukuun , mutta vielä pitäisi päästä tuon Lammin ison aukon läpi ...

19.6.1869 25.6.1869 Ylänne Inh. Johan Gustaf Henriksson H:u Eva Stina Gustafsd:r 33 Viktor

Tai olisiko hyviä neuvoja. Rippikirjoista sain isoisoisäni Vihtorin vanhempien syntymäajat , mutta olisi hauskaa päästä asiassa eteen- siis taaksepäin.

penanni
04.11.13, 12:31
Hei!

Diirikka/Diirikkala on vanha talonpoikaistalo Ylänteen kylässä, Tomuhousu puolestaan vastaavasti Hauhialan kylässä.

Ne kyllä löytyvät rippikirjoista, HisKistä jne.

Ystävällisin terveisin,
- penanni

keijola
04.11.13, 12:49
Juu , tuon verran suunnilleen tiesin itsekin, mutta kun hiskissä on pitkä aukko syntyneissä , eikä rippikirjoissa löydy vanhempia...

Noista taloista näytti joskus naidun ristiin, minua kiinnostaa enemmän tuo Diirikkala , onkos se vielä olemassa? Ylänteen kylä on kyllä jossain määrin tuttu, asuuhan sielläpäin paljon sukua , mutta eihän kansa muista kahta polvea enempää taaksepäin.

Noista mainitsemistani isoisoisovanhemmistani kait miespuolinen oli Diirikkalan seudulta ja naispuolinen Hoikosta ...

penanni
08.11.13, 12:36
Hei!

Viktorin vanhemmat ovat torpparin poika Johan Gustaf Henrikinpoika Rasiniitty (s. 18.2.1837 Ylänne) ja Eva Stina Gustafintytär Hoikkola (s. 13.11.1836 Ylänne).

Johan Gustaf Rasiniityn vanhemmat ovat torppari Henric Johan Sigfridinpoika (s. 5.10.1809 Hollola, Manskivi) ja torpparin tytär Maria Ericintytär (s. 10.1.1817) Hämeenkosken Padonmaalta (Kirsimäen torppa). Johan Gustaf ja Maria on vihitty Hämeenkoskella. Johanin syntymäaikaan rippikirjoissa on matkan varrella tullut kahden kuukauden virhe (5.8.1809).

Eva Stina Hoikkolan vanhemmat ovat Gustaf Gustafinpoika Hoikkola (s. n. 1804) Ylänteen Hoikkolasta ja Maria Henrikintytär Markola (s. n. 1797) Hauhialan Markolasta.

Nykyisestä Diirikkalasta en osaa sanoa. Näyttäisi siltä, että nämä sukujuuret eivät olisi peräisin Diirikkalasta. Rasiniityn torppa on kylläkin Diirikkalan torppia.

- penanni

keijola
08.11.13, 23:25
Suurkiitos tuosta !!! Itse sain vain Vihtorin (mummoni isän) vanhemmat, mutta tuo seuraava polvi oli todella hieno asia . Kahvit tarjoan pullan
kanssa jos tapaamme ))) Olen aina välillä sanonut , että tietoni ovat avoimina tuolla G-alkuisella saitilla, tervetuloa tutustumaan ja sukuun.
Nyt kun on sitten tullut aika paljon osumia FamilyFinderista , niin tuo Manskiven kuvioihin tulo saattaa piakkoin ratkaista yhden osuman taustan.
Aika paljon on kyllä vielä töitä, kun on muutama kymmen jotain-serkkua, eikä vielä yhtään tunnettua osumaa. Sattui vielä kivaan aikaan kun huomenna ajelen muissa asioissa Kurhilaan , siinä sitten on kiva katsella matkalla noita kyliä.

Eihän ole mitään sovittua korvaustapaa, kun toinen löytää toiselle lisäpolvia?
Vanhemmille sukututkijoille ei tietysti pääse tekemään vastapalveluksia, muuta kuin ehkä lapiohommina )))

penanni
09.11.13, 00:53
Hei!

Jokainen vuorollaan saa täältä apua, se kuuluu asiaan!

Pienenä Diirikkala- lisäyksenä aikaisempaan:

Gustaf Gustafinpoika Hoikkalan isä oli Gustaf Jöraninpoika Hoikkala ja Lena Johanintytär ( vihittäessä Hollolasta). Gustaf Jöraninpoika kuoli lasten ollessa pieniä, ja Lena meni uusiin naimisiin. Hänen uusi miehensä oli Diirikkalasta, joten tällainen linkki on.

- penanni

keijola
09.11.13, 01:09
Kiitos taas ! Opin jotain uutta taas kun aloin puhumaan perheen sisällä Hauhialasta. Se onkin sama paikka , missä aina pikkupoikana kävin mummulassa. Vaikka oli Ylänteen tien alussa , niin kuuluu Hauhialan kylään.
Täytyypä huomenna käydä sukuloimassa. Eipä näitä sukuyhteyksiä tunne kait kukaan suvustani.

Todella hauskaa saada juuria vahvemmin sinne, missä on monta kivaa kesälomapäivää ja jouluja viettänyt. Aina kun on tullut ajateltua, että tuonne muuttivat vain olosuhteiden pakossa.