PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Anna (Kaisa) Matintytär, 1781, Marttila


Juha
30.10.13, 23:24
Osaisiko joku analysoida, missä sivun alaosassa mainittu neitonen syntyi;

http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=3224&pnum=89


Hänen elämänsä myöhemmät vaiheet ovat selvillä, toiseksi puolisoksi osui hevosenkengittäjä Wall

ristojohannes epäili taannoin, että ao. Anna Matintytär olisi syntynyt Tammelassa, mutta millä perusteella?

Juha

Marikki
30.10.13, 23:34
Mielestäni Anna Kaisan nimen jälkeen lukee"Valin" ja nimen alla on kirjoitus josta erotan sanan "Avellan" ja Avellanin suku on Tammelasta;)

ristojohannes
31.10.13, 00:38
Juha.

Laitotpa pahan.
Lähes kymmenen vuotta sitten tapasin arkistossa muutaman kerran, erään rouvan joka selvitteli Wall- juuriaan. Minullakin oli jotain, lähinnä kengittäjän ens. puolison tietoja. Vaihtelimme tietoja, häneltä varmaan sain tämän kengittäjän syntymäpaikka Oriveden, jota emme pysty ilmeisesti kumoamaan, mutta emme varmistamaankaan.

Tämä toisen vaimon tulopaikka voi olla minun tulkintani, voit itse tehdä oman tulkintasi. Alla on merkitty, että hän tuli Marttilaan jostain v. 1799. paikkakin siinä on, jonka voi tulkita miten vaan, minä olen sen tulkinnut Tamelaksi, kuten Marttilan papit siihen aikaan Tammelan merkitsivät.

http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=7196199

ristojohannes
31.10.13, 10:31
Pieni huomio Anna Kaisan ensimmäisestä miehestä.
Rukkalan vanha isäntä Juha oli syntynyt 1730 ja hän oli jäänyt leskeksi pari vuotta vanhemmasta vaimostaan.
Muutaman vuoden päästä hän avioitui yli 50 vuotta nuoremman Anna Kaisan kanssa, joka avioituessaan oli vielä alle 20-vuotias.
Vanha isäntä tuli jopa vuonna 1804 tyttären isäksi, tosin Juha parin vuoden päästä kuoli ja Anna Kaisa sai 30 vuotta nuoremman miehen,kengittäjä Wallin, jonka kanssa hän sai aika suuren perheen.