PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Turun tuomiokirkon kuvitettu opas/ Riikka Kaisti


Antti Järvenpää
22.10.13, 21:25
MTV-uutiset on pyörittänyt mielenkiintoista uutista, jossa käydään hautaholvissa. Jutun yhteydessä puhutaan tuomiokirkon uudesta kuvitetusta opaskirjasta.

Mahtaako jollakin olla tietoa, mistä tätä kirjaa saa?

Juha
22.10.13, 21:42
Ajattelin mennä kyselemään sitä Turun Kansallisesta Kirjakaupasta ja sitä ennen itse Tuomiokirkosta...



Juha

Matti Lund
22.10.13, 21:50
Ajattelin mennä kyselemään sitä Turun Kansallisesta Kirjakaupasta ja sitä ennen itse Tuomiokirkosta...



Juha


Ajattelin myös huomenna käväistä.

Joka tapauksessa tuomiokirkon oppaalla on siellä hyvä kioski, josta on saanut ostaa saatavilla olevia painettuja oppaita, joten kannattaa ensin pistäytyä siellä kysymässä,onko uutta opasta saatavilla.

Lähin Suomalaisen kirjakaupan myymälähän on siinä heti parin kivenheiton päässä kirkon takana Hämeenkadulla, joten kaukana eivät ole puodit toisistaan.

terv Matti Lund

JHissa
23.10.13, 10:25
Salaperäiset hautaholvit avautuivat hetkeksi - video
Turun tuomiokirkko – Rakkaudella rakennettu -kirjan julkistamistilaisuudessa avattiin hetkeksi myös kaksi kirkon alla sijaitsevaa hautaholvia.
http://yle.fi/uutiset/salaperaiset_hautaholvit_avautuivat_hetkeksi_-_video/6893945

Tältä näyttävät Turun tuomiokirkon hautaholvit
Turun tuomiokirkosta on valmistunut uusi opaskirja. Siinä kerrotaan mm. tuomiokirkon lattian alla sijaitsevista haudoista. Videossa käydään kahdessa hautaholvissa eli Kankaisten kappelin ja Totin kappelin holveissa.
http://areena.yle.fi/tv/2062002

Tuomiokirkon suljetut ovet avautuvat opaskirjan avulla
Martti Puhakan kirjassa ”Turun Tuomiokirkko – rakkaudella rakennettu”
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/550566/Tuomiokirkon+suljetut+ovet+avautuvat+opaskirjan+av ulla

Antti Järvenpää
23.10.13, 21:08
Varmaankin monelle muullekin on ollut mielenkiintoista nähdä hautaholveja sisältä. Juuri kukaanhan näissä ei ole päässyt käymään, niin tällainen videokuva kyllä avartaa aikatavalla näkemystä. Tulee oikein mieleen, että joskus sentään uutisista tulee videoita, joka todella kiinnostaa.

Nuo arkut ovat hämmästyttävän hyvänlaatuisia kun ajattelee että ne on olleet holveissa satoja vuosia. Ensimmäiseksi mieleen tulee, että mahdetaanko noista arkuista yrittää joskus ottaa näytteitä DNA:sta, joka saattaisi jossakin tapauksissa auttaa tulevia tutkimuksia.

Mutta varsinainen asia. Onko jollakin jo tuo opaskirja käsissä? Olisin kiinnostunut kuulemaan mistä sitä kannattaisi alkaa metsästämään, kun ei asu lähelläkään Turun seutua.

Kirsi Rannikko
05.11.13, 10:38
Mieheni oli 70-luvun lopulla kesätyöpaikassaan eristämässä Tuomiokirkon takana lämpökeskukseen liittyvää betonibunkkeria, joka rakennettiin kirkon seinän viereen maan alle. Kirkon seinä oli puhkaistu kirkon alle vedettäviä lämpöputkia varten. Hänen mukaansa sisällä oli hajoavia arkkuja päällekäin ja haju oli todella kamala. Bunkkerin ympärillä oli puolentoistametrin levyinen ja kolmisen metriä syvä kaivanto, jossa hän työskenteli entiset turkulaiset selkänsä takana. Koska maa oli kuivaa ja sisälsi paljon tiilimurskaa, monet vainajat olivat säilyneet hyvin, vaikka hautaukset Tuomiokirkkoon ja sen ympärille oli lopetettu jo lähes parisataa vuotta aiemmin. Mielenkiintoinen ja vähän kammottavakin työpaikka nuorelle pojalle

Kivipää
05.11.13, 16:08
Onko jollakin jo tuo opaskirja käsissä? Olisin kiinnostunut kuulemaan mistä sitä kannattaisi alkaa metsästämään, kun ei asu lähelläkään Turun seutua.

Tiettävästi kirjaa myydään Turun tuomiokirkossa 20 euron hintaan. Kauempana Turusta asuvat voivat tiedustella kirjaa vaikkapa tiedotuspäällikkö Paula Heinolta, puh. 040 341 7081, sähköposti: etunimi.sukunimi at evl.fi
________________
Matti Pesola