PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kiimingin syntyneet 1777-1783


tellervoranta
14.10.13, 22:19
Otsikossa mainittu jakso on erittäin mielenkiintoinen. Kastetiedot ovat Haukiputaan hiskissä samoin kuin Haukiputaan digitaaliarkistossa, vaikka Kiimingin rippikirjat ovat esim. SSHY:ssä Kiimingin puolella.

Sikäli nämä ovat myös hyvin mielenkiintoisia, koska kasteet ovat tapahtuneet kodeissa ja eri seurakuntien kirkoissa tai kirkkopirteissä.
Juuso Matinpka Mikkosen toisen vaimon etsintä alkoi nimenomaan alla olevan linkin kastetiedoista.

http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=7319359

Siinä numerolla 39 on kastettu Iissä asuvan perheen lapsi, koska äiti Liisa Matintytär Hångala eli Timonen oli menettänyt isänsä Matin ja veljensä Laurin v.1779 lopussa ja perunkirja laadittiin helmikuussa 1780. Eli:

7.6.1780 syntyi Iistä Pekka Simonpka Jakun ja 40v. vanhan Liisa Matintr lapsi Elisabeth. Kummit: Juuso Matinpka Mikkonen ja vo Marketta Jaakontr. Jaakko Heikinpka Kamula ja Kustaa Mikkosen vaimo Helga Matintr.(ä:n sisar). Nm Matti Laurinpka ja sisarensa piika Liisa Laurintr Hångala.(veljen lapsia). Kastoi Mikkosella Frosterus.

Samalla sivulla on numerolla 42 kastettu 27.4.1780 Simo Pekanpka Kolehmaisen ja vo Anna Pentintr Säävälän lapsi Petrus Oulussa. Kummeina mm. kauppias Daniel Mammert Blohm vaimonsa kera, Organisten Herr Johan Ch. Blohm jne. Tuli mieleen, että Simo oli lukkarinopissa vaan lukkarina oli kylläkin ensin veljensä Pekka (v.1789-1803). Kolehmainen on meidän suvun kannalta mielenkiintoinen, koska kaksi Matti Hångalan tytärtä asui pitkät ajat perheessään.

Nimi MAMMERT tuli kyllä minulle ensimmäistä kertaa vastaan. Erikoinen nimi.

Siis tutustukaapa tähän ajanjaksoon ainakin ne, joilla menee juuria Kiiminkiin noihin aikoihin.:)

RistoS
15.10.13, 12:00
Nimi MAMMERT tuli kyllä minulle ensimmäistä kertaa vastaan. Erikoinen nimi.

Siis tutustukaapa tähän ajanjaksoon ainakin ne, joilla menee juuria Kiiminkiin noihin aikoihin.:)

Sen verran tieto löytyi Wikipediasta, että Mammert/ Mamertus ovat
1900 -alussa poistuneita etunimiä, taitaa olla maskuliininimi:

Liitteessä pari kastetta tällä nimellä