PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : SSHY: www.digiarkisto.org >-> www.sukuhistoria.fi


Otso Havu
11.04.08, 00:28
Terve, SSHYn palvelin ja sähköpostiosoitteet ovat nykyään sukuhistoria.fi -domainissa. Myös digiarkisto.org kuuluu edelleen yhdistykselle, mutta palveluntarjoajan vaihto ei onnistunut aivan niin hyvin, kuin se olisi voinut. Tästä syystä digiarkisto.org -osoitteet eivät tällä hetkellä toimi.
Yhdistyksen web-sivut löytyvät: http://www.sukuhistoria.fi (http://www.sukuhistoria.fi/)
irc: sukuhistoria.fi portti 6667
ftp: ftp.sukuhistoria.fi (ftp://ftp.sukuhistoria.fi/)
Yhdistyksen info-osoite: info*sukuhistoria.fi

-- Otso Havu otso.havu*localnet.fi
Sulkapolku 6 B 13 FI-00370 Helsinki Finland

Sami Lehtonen
11.04.08, 17:06
Terve!

Ja kiitos Otsolle tiedon välittämisestä. Yhdistyksen etusivulla uudesta domainista tiedotettiin jo maanantaina puoliltapäivin - jäsenistö sai infokirjeen sähköpostiinsa eilen illalla (kun digiarkisto.org lakkasi toimimasta). Tämä tietysti on myös muiden käyttäjien hyvä tietää. Tilannetta valaissee varmasti oheinen ilmoitukseni, jonka nyt lainaan omalta forumiltamme tähän:

Palveluntarjoajalta saamani tiedon mukaan domainin siirto on aivan suunnitelmien mukaisesti "transfer pending" tilassa. Tämä tila on siis seuraava siitä, kun valtuutusavain on toimitettu uudelle rekisteröivälle palveluntarjoajalle ja se on oikeaksi todettu. Tämä tila saavutettiin tietoni mukaan sunnuntai-iltana. Tämän jälkeen ICANN sääntöjen mukaan "losing registrar":lla on viisi päivää aikaa joko sallia siirto tai hylätä se (en tiedä, millä perusteilla hylkääminen on mahdollista). Enomin FAQ:n mukaan useimmat registrarit odottavat tuon viisi päivää ennen siirron hyväksyntää. Nykyinen registrar on sattumoisin juuri tämä Enom, joten siihen luultavasti menee sitten se viisi päivää.

Joka tulee täyteen siis tänään illalla. Toivon mukaan digiarkisto.org toimii siis jo huomenna. Mitään takeita tästä ei ole, mutta noin periaatteessa digiarkisto.org kuuluu edelleen yhdistykselle, vaikka konfiguraatio vähän aikaa viekin. Osin tästäkin syystä yhdistykselle hankittiin Viestintäviraston hallinnoima .fi -domainin alainen sukuhistoria.fi, jotta ei tarvitsisi puljata ulkomaisten tahojen (joiden motiivit ovat yksinomaan taloudellisia) kanssa.