PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Suuri neuvottelukunta keskusteli paikallisyhdistysten haasteista


P. T. Kuusiluoma
28.09.13, 14:32
Suomen Sukututkimusseuran suuri neuvottelukunta piti vuotuisen kokouksensa lauantaina 28.9.2013 Lappeenrannassa. Suuri neuvottelukunta on vapaamuotoinen elin, jonka tarkoituksena on kehittää Seuran ja paikallisyhdistysten välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä.

Lappeenrannan kokouksessa keskusteltiin paikallisten sukututkimusyhdistysten ajankohtaisista kysymyksistä. Esille nousi erityisesti jäsenhankinnan ja esitelmäohjelman järjestämisen haasteet. Keskustelussa kuultiin yhtäältä arkipäivän yhdistystoiminnassa esille nousseita ongelmia ja toisaalta malleja, joilla ongelmia on onnistuttu ratkaisemaan.

Kokouksessa keskusteltiin jälleen myös sukututkimusyhdistysten liittorakenteen tarpeellisuudesta. Keskustelun lopputulos oli, ettei erityistä tarvetta sukututkimusyhdistysten liitolle ole, koska Suomen Sukututkimusseura vastaa liiton tehtävistä kuten sukututkijoiden edunvalvonnasta ja valtakunnantason yhteiskuntasuhteista.

Seuran toiminnanjohtaja selosti kokoukselle ajankohtaisia sukututkijoiden juridisen edunvalvonnan toimia, ts. tänä vuonna käytyjä keskusteluja Kirkkohallituksen kanssa, uusien käytännesääntöjen tilannetta ja vaikuttamista EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen sukututkijoita ja sukukirjantekijöitä koskeviin kohtiin.

Suuren neuvottelukunnan seuraava kokous pidetään lauantaina 27.9.2014. Paikkakunta ilmoitetaan paikallisyhdistyksille myöhemmin.