PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Fredrik Wilhelm Rieti Itkonen (1889-1951)


Harry Herlin
16.09.13, 10:41
Asianajaja, kunnallismies ja kansanedustaja Rieti Itkosen vanhemmat ja sisarukset löytyvät helposti Lappeen rippi- ja lastenkirjoista. Vanhemmat on mainittu myös eduskunnan edustajamatrikkelissa ja Wikipedia sivuilla, joilla on myös kaikki hänen 3 vaimoa.

Kysymykseni Forumille: rippikirjoissa on maininta 19/1960 Sukus[elvitys]. Joku on siis teettänyt sukuselvityksen. Onko se julkaistu? Isoäitini (mormor) sisko oli Itkosen kolmas vaimo.

Ilmeisesti nuori Rieti oli lahjakas poika. Hän oli kymmenvuotias 1899 kun tallirenki- / veturinlämmittäjäisä kuoli ja Kustaavaäiti jäi 8 lapsen yksinhuoltajaksi. Vaikka kaikki lapset eivät enään olleet kotona, oli se aika saavutus kun Rietistä tuli ylioppilas 1910. Olikohan hänellä sponsori?

Terveisin Harry Herlin.

Tapani Kovalaine
16.09.13, 15:03
... Kysymykseni Forumille: rippikirjoissa on maininta 19/1960 Sukus[elvitys]. Joku on siis teettänyt sukuselvityksen. Onko se julkaistu? Isoäitini (mormor) sisko oli Itkosen kolmas vaimo.
Kun rippikirjaan merkitään sana Sukuselvitys, niin merkinnällä on pitkään kokemukseen perustuvat syyt. Ensinnäkin, ei kannata moneen kertaan väsätä saman henkilön suvusta selvitystä, jos laittaa kertaalleen tehdyn sukuselvityksen konseptin arkistomappiin odottamaan uutta käyttöä.

Toisekseen, on varsin tavallista että kansanedustajien matrikkelitoimitus tilaa kaikista matrikkeliin otettavista henkilöistä sukuselvitystyyppisen virkatodistuksen, josta ilmenee tiedot henkilön vanhemmista ja lapsista. Tällä perusteella on saattanut esimerkiksi vuonna 1960 ilmaantua kaikkien kansanedustajien kohdalle merkintä: xx/1960 Sukuselv.

Kolmannekseen, sukutilaviirien ja -kunniakirjojen, perinnöllisten sairauksien tutkimisen vuoksi ja sukututkimuksen tarpeisiin joudutaan laatimaan niin isotöinen sukuselvitys, että se on syynä merkinnän tekemiseen. Missään nimessä ei tule ekana mieleen, että olisi julkaistu moniste, pienpainate, kirja tai muu sukututkimus, kun törmää kysytyn laiseen lisähuomautukseen. Mutta voihan olla...

Pertti Nurminen
05.02.15, 19:09
Hei
Liityin vasta äskettäin forumin verkkoon, vaikka olen ollutkin seuran jäsen jo vuosia. Olet pari vuotta sitten tiedustellut kuka on tilannut Rieti Itkosen sukuselvityksen. Tein tämän muutama vuosi sitten väitöstyöni yhteydessä, kun kiinnostuin Rietin värikkäistä vaiheista ja kirjoitan parhaillaan hänen elämäkertaansa. Liekö suvun hallussa hänen henkilökohtaisia dokumenttejaan.
Palaan mielelläni asiaan ja espoolaisena olen valmis tapaamiseenkin.
Ystävällisin terveisin
Pertti Nurminen
0405004798