PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Göran Koler Viro


Leo K
14.09.13, 15:19
Kysyin aikanaan Suku Forumilla Ruotsinpyhtääläisestä Göran Koler s.29.3.1847 Viro. Hän oli muuttanut Strömforsiin 29.4.1882 Virosta.
Kysymys meni sittemmin "taivaan tuuliin",
Göranin alkuperä ratkesi kuitenkin seuraavalla tavalla.
Olin kesäpaikkani Taipalsaaren markkinoilla elokuussa ja siellä oli ystävällinen marjanmyyjä, joka kertoi olevansa Tartosta. Vaistomaisesti esitin kysymyksen Göranin juurista.Markkinamyyjä innostui ja kaivoi kännykäästään Tallinalaisen kaverinsa sukututkijan Peeter Trufeldtin numeron. Viestien vaihdon tuloksena Peeter sanoi Göranin sukujuuret löytyvän, jos löydän Göran lähtöpaikkanunnan Virosta. Loviisalaisen Ole Backmanin hyvillä neuvoilla ystävällisesti Loviisan kirjasto kuvasi mikrofilmiltä halutun rippikirjan sivun ja lähetti sen minulle sähköpostilla. Tulkitsimme lähtöpaikaksi Kuselo Estland. Peeter kertoi ettei sellaista paikkakuntaa ole Virossa. Kirjasto kuvasi muuttaneiden sivun ja siltä löytyi selkeä nimi Kusal=Kuusalu nykyään.
Niinpä Peeter löysi eilen Göranin Viron Kuusalusta nimellä Juri/Jyrg Kullerhein sekä antoi alla olevan linkin ko.henkilöön:
Tossa vielä vahvistus : http://www.geni.com/people/J%C3%BCri-Kullerhein/6000000008663078957 (http://www.geni.com/people/J%C3%BCri-Kullerhein/6000000008663078957)

Peeter neuvoi rekisteröitymään Viron digiarkistoon.Se kävi helposti, kun ensin olin kysynyt mitä tarkoittaa Sunniaasta=syntymävuosi oli vastaus. Nyt olen pystynyt lukemaan kaikki Peeterin lähettämät sukutiedot(liitteet) digiarkistosta.

Välillä on hyvää tuuria monen ystävällisten ihmisen avustuksella.
Terveisn Leo koskinen