PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Maailman suurin käsikirjoitettu sukupuu


kkylakos
27.08.13, 08:26
Viime viikonloppuna Ruotsissa pidetyillä sukututkimuspäivillä oli esillä käsinpiirretty sukupuu, jossa on 41500 nimeä. Video ja lisätietoa: "Världens största handritade släktträd" (http://bblat.se/nyheter/koping/1.2186451--varldens-storsta-handritade-slakttrad-)

vainoh
27.08.13, 14:55
Olipa harmi ettei itse sukupuuta näytetty tarkemmin videossa ;)

Fishersson
27.08.13, 20:45
Mutta mitähän järkeä tuollaisessa sukupuussa on? Paitsi tietysti ennätyksen ja huomion tavoittelu. Se on kuitenkin äärimmäisen epäkäytännöllinen ja uuvuttava katsojallekin. Entä jos siinä huomataan virhe jossakin ratkaisevassa paikassa?

Jos haluaa piirtää sukupuukaavion (esim. esipolvet) siinä kannattaa tehdä valintaa ja keskittyä muutamaan tärkeimpänä pitämäänsä sukuhaaraan (4-8) ja tyytyä A4 tai A3-kokoon. Tai tehdä eri sukuhaaroista omia sukupuitaan. Ja jos joku sukuhaara ulottuu kauas historiaan eli 1600-1500-luvuille se vaatii jo oman puunsa niiltä osin. Tämä on tietenkin mielipidekysymys. Mutta olen tätä mieltä.

Kukahan keksii tehdä sukupuunsa oikeasti puusta tai metallista ja tietysti puiden latvoja hipovana, jota ihaillaan henkilönostimesta tai kiikarilla? :confused:

Eppu K
27.08.13, 21:55
... Kukahan keksii tehdä sukupuunsa oikeasti puusta tai metallista ja tietysti puiden latvoja hipovana, jota ihaillaan henkilönostimesta tai kiikarilla? :confused:
Kyllähän se 3-uloitteinen sukupuukin kannattaa tehdä kohtuullisen pienenä ja 3D-suunnitteluohjelmalla, jotta puun voisi tulostaa 3-ulotteisena. Sitä vartenhan 3D-tulostimet on kehitetty. Ja tietokoneen ruudulla voi sellaista 3-ulotteista mallia tarkastella eri suunnista ja vaikkapa pyörittää. Joku älypää keksi tehdä suklaaleivoksia 3D-tulostimella. Seuraava kehitysvaihe voisi olla 3D-tulostimella tulostettu sukupuun näköinen täytekakku sukujuhlassa tarjoiltavaksi ... :p:
Vaan ei 3-ulotteisuus riitä, ei! On tuo neljäskin ulottuvuus: aika.
Kyllä paras työkalu ajan suhteen muuttuvan datan hallintaan on edelleen sukututkimusohjelma. Kyllähän niistäkin saa ulos havainnollistavia kaavioita.