Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Huovarin talo Yläneen Vainionperällä
Olen saanut kartoitettua isälinjani kaukaisimmaksi esi-isäksi Tuomas Erkinpoika Huovarin (Ericsson tai Grelsson), joka toimi isäntänä Yläneellä Vainionperässä Huovarin (Hofvars tai Hofwar) talossa ainakin vuosina 1600-21. Nämä tiedot löytyivät siis asutukuksen yleisluettelosta.
Asutuksen yleisluettelossa 1580-1600 tuota Huovarin taloa ei mainita Vainionperän kohdalla, enkä vastaavia henkilöitä sieltä löydä.
Mistähän käsin voisin aloittaa tutkimaan ko. talon historiaa? Eli onko taloa saattanut olla olemassa aikaisemmin vai onkohan se lohkottu jostain muusta lähistöltä? Ja etenkin mistähän sen asukkaat olisivat sinne tulleet.
--
Jani Koskinen
Hannu Virttaalainen
15.08.13, 07:02
Aulikki Ylönen: Pöytyän, Yläneen ja Oripään historia vuoteen 1865
s. 399-400
"Vainionperän molemmat tilat, Huovari ja Lento, kuten myöhemmin selviää, olivat jo keskiajalta lähtien olleet rälssiä ja ..."
Yhteiset esi-isämme Tuomo Erkinpoika ja Erkki Tuomonpoika olivat siis lampuoteja, jotka viljelivät aatelisten omistamaa tilaa vuokralla ja maksoivat omistajille vuokraa. Vainionperän omistajat 1500-luvun lopussa ja 1600-luvun alussa olivat Flemingejä, mutta se ei kuitenkaan kuulunut Yläneen kartanoon, eivätkä omistajat olleet välttämättä samoja kuin Yläneen kartanon omistajat.
Koska Vainioperän Huovarin viljelijät olivat vuokralla niin vuokrasopimus ei välttämättä periytynyt, vaikka niin Huovarin kohdalla muutaman sukupolven ajan näyttääkin käyneen.
Vastauksenasi kysymykseesi sanoisin että Huovarin lampuoti vaihtui 1600-luvun alussa, koska kyllä Vainionperässä minusta 1500-luvun lopussa näkyy 2 lampuotia. Talot ovat vain nimettöminä. Vuokraajat ovat siis vain vaihtuneet.
Mistä Tuomo Erkinpoika vuokraajaksi tuli on siis varmaan mahdotonta selvittää (ainakaan kirjallisista lähteistä ja DNA:stahan ei yksinään saa nimiä ;))
Hannu Virttaalainen
15.08.13, 13:13
Ei pitäisi vastata heti aamulla herättyään tai heti viestin luettuaan, koska voi vastata vähän pieleen tai väärään kysymykseen.
Onneksi vastasin vahingossa myös oikeaan kysymykseen.
Varmaan paras aloitus Yläneen Vainionperän Huovarin taustoihin on vastauksessani jo viittaamani Aulikki Ylösen Pöytyän, Yläneen ja Oripään historia vuoteen 1865.
Ylösen kirjasta käy mm. selville, että Yläneen kartanon omistaja Klaus Lydekenpoika Djäkn oli hankkinut Vainionperän omistukseensa vuoden 1421 jälkeen ja vuonna 1435 Henrik Klaunpoika sai sille verovapauden. Tämän jälkeen se olivat perintönä menneen jollekin perilliselle ja siten ne eivät 1500- ja 1600-lukujen vaihteessa enää olleet osa Yläneenkartanoa. Klaus Lydekenpoika Djäkn, joka ei koskaan asunut Yläneellä, on myös esipolviani äitini ja Loimaan Niinijoensuun Pietilän Erik Henrikinpoika Spåran kautta. Harva Yläneellä rälssimaata omistanut aatelinen asui näillä tiloilla, joten niillä asuivat vain niitä vuokralla viljelevät lampuotit.
Omien yläneläisten esipolvien (=iiiä:n esipolvet) pohjalta, jotka ovat Yläneelle päädyttyään hyvin yläneläisiä veikkaisin, että isälinjasi voi jatkua taaksepäinkin Yläneellä ja hyvinkin pitkään. Yläneellä on Anivehmaan kalmisto rautakaudelta. Onkohan sieltä löydetty DNA:ta :D:
Kiitos paljon vastauksesta! Kirjoititkin jo paljon mielenkiintoista historiaa Vainionperästä, mutta täytynee silti tuo kirja etsiä käsiini jostakin.
Klaus Lydekenpoika Djäkn (tai Diekn) on muuten myös minunkin esivanhempia, myös joitakin Flemingejä löydän sukutauluistani.
Oma isälinjani on siinä mielessä mielenkiintoinen, että se on varmistunut ns. muinaiskarjalaiseksi joka olisi tullut idästä nykyisen Suomen alueelle jo ennen nykyisiä karjalaiseksi ja savolaiseksi miellettyjä N1c1-heimoja.
Toistaiseksi ei ole vielä muita vastaavaan heimoon kuuluvia muista suvuista löytynyt.
Toivottavasti siis joku onnistuisi DNA:ta kalmistosta kaivelemaan ja ottamaan selkoa :)
Hannu Virttaalainen
15.08.13, 15:11
Kyllähän loppukevennyksessäni voi olla asiakin.
Muistaakseni Ylösen kirjassa pidetään mahdollisena, että asutus olisi Yläneenjoen rannalla jatkunut tästä Anivehmaan valta-osaltaan vanhempaan viikinkikauteen 900-1000-luvulle ajoittuvasta asutuksesta katkeamattomana nykypäivään. Valitettavasti ajalle ominainen polttohautaus ilmeisesti hankaloittaa DNA-tutkimusta.
Isälinjassasi on päästy nyt 400-vuotta taaksepäin. Jatketaan 700-vuotta taaksepäin ja ollaankin Anivehmaan asutuksessa.
Kyllä minun mielikuvituksellani tästä ja sinun ikivanhoista geeneistä voisi tehdä tosi mielenkiintoisia päätelmiä, jotka kuitenkin ovat vielä vain vilkkaan mielikuvituksen tuotetta.
Parhaat kulkuyhteydet Yläneelle ovat varmaan ollee aika pitkään Pyhäjärveä pitkin Eurasta.
Maayhteydet ovat olleet kehnot, vaikka tämä vanha Pyhän Henrikin "tie" kulkikin Yläneen kautta. Vaadittiin pitkospuita jne soihin. Tähän Yläneen naapuriiin Virttaalle, Loimaalla päästiin Eurasta hiekkaharjua pitkin.
Hei! Löysin tänne kun etsin verkosta hakusanalla "Tuomas Erkinpoika". Etsin nimittäin tietoja esi-isästäni Turun kauppaporvarista Thomas Bytistä. Näyttää siltä, että hänen isänsä oli Erik. Hän kuoli 1659 ja syntyi ehkä noin 1580, joten ajallisestikin tämä olisi sopiva. Vielä kun Thomas Bytillä oli paljon suhteita Loimaalle.
Aika vähän SAY:ssa mainitaan tuosta Tuomas Erkinpoika Huovarista. Tiedättekö siis hänen vaiheistaan enemmänkin?
Täällä lisää tuosta Bytistä:
Turun porvari Tuomas Bytti 1600-luvulla (http://suku.genealogia.fi/showthread.php?t=2189)
Hannu Virttaalainen
06.08.15, 17:24
Hei! Löysin tänne kun etsin verkosta hakusanalla "Tuomas Erkinpoika". Etsin nimittäin tietoja esi-isästäni Turun kauppaporvarista Thomas Bytistä. Näyttää siltä, että hänen isänsä oli Erik. Hän kuoli 1659 ja syntyi ehkä noin 1580, joten ajallisestikin tämä olisi sopiva. Vielä kun Thomas Bytillä oli paljon suhteita Loimaalle.
Aika vähän SAY:ssa mainitaan tuosta Tuomas Erkinpoika Huovarista. Tiedättekö siis hänen vaiheistaan enemmänkin?
Täällä lisää tuosta Bytistä:
Turun porvari Tuomas Bytti 1600-luvulla (http://suku.genealogia.fi/showthread.php?t=2189)
Tämän Tuomas Erkinpojan voit kyllä käsitykseni mukaan omalla kohdallasi unohtaa, sillä hän on Jani Koskisen alias duckien isälinjalla DNA testien mukaan. Huovarin pojan päätyminen Vampulan Pelttarin isännäksi on ko isälinjan pohjalta aika varmaa, sillä jäljet SAY:ssakin näyttävät vievät Yläneen Heiniön ja Keihäskosken kautta Pelttariin.
Olen Huovarin ja Pelttarin molempien useampi kertainen jälkeläinen, kuten myös Huittisten Loiman Jaakolan ja Vähänperän Pytyn jälkeläinen, ainakin Pytyn kohdalla useampi kertainenkin, mutta sangen sekalinjainen.
Kyllä tuomiokirjat on tässä kohtaa minusta ainoa tapa selvittää kenestä Tuomo Erkinpojasta sinun kohdallasi on kysymys ...
Niin kyllä Mellilän Kyröläinenkin on pari kertaa esipolvissa;)
Kiitos vastauksesta! Hyvä tietää. Olen varmasti itsekin sukua Pytyille, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä, etten kuitenkaan suorassa isälinjassa. Käsittääkseni ei tiedetä ketään, kuka olisi. Jos sellainen löytyisi, olisi erittäin mielenkiintoista saada tietää Y-DNA. Tuon testin mukaan olen muuten isälinjojen kautta sukua Huittisten Jaakoloille. Eräs osuma kertoo kaukaisimmaksi esi-isäkseen:
Johan Thomasson Jaakola, b. 1623 and d. 1678, Loimankylä, Huittinen
Hannu Virttaalainen
24.03.16, 05:31
Jatkan Yläneen Tuomola ketjusta http://suku.genealogia.fi/showthread.php?t=35372 tänne vanhaan valmiiseen ketjuun
Erik Thomasson Huovarin vaimo oli siis Brita Timoteusdotter Yläneen Tuomolan isännän Simon Timoteussonin sisko.
Heillä oli SAY:n pohjalta 8 lasta
Eric Ericsson
Jöran Ericsson Huovari s. laskettuna 1620, h.9.4.1696, Huovarin lampuoti isänsä jälkeen
- puoliso Maalin h. 11.8.1669
Sigfrid Ericsson
Simon Ericsson Pelttari h.24.1.1669 Vampula
- puoliso Lisa Andersdr Yläneen Heijoen (Heiniön) Jaakkolasta
Mårten Ericsson
Elin Ericsdr
Michel Ericsson
Agnes Ericsdr
Simon Ericssonin tie Huovarista vävyksi Jaakkolaan ja sieltä Yläneen Keihäskosken kautta Vampulan Sallilan Pelttarin isännäksi 1676-77 on seurattavissa SAY:ssa.
Viimeisenä naulana on Simon Ericsson Pelttarin isälinjaisen jälkeläisen ja Jöran Ericsson Huovarin isälinjaisen jälkeläisen DNA-testit. Isälinja on sama. Ks. http://suku.genealogia.fi/showthread.php?t=27795
Onko kenelläkään havaintoja muiden sisarusten vaiheista?
Kysymykseen, miksi Vainionperän Huovari on Digiarkiston Pöytyän SAY:ssa Pöytyällä ja Lento Yläneellä, olisi myös kiva keksiä jonkinlainen selitys. Vai onko indeksoija vaan arponut ne niin?
Hannu Virttaalainen
27.03.16, 12:38
Huovarin seuraavan isäntä
Jöran Eriksson Huovari s. 1620, h. 9.4.1696
- puoliso Maalin h. 11.8.1669
lapset:
Matts Jöransson Huovari, Huovarin seuraava isäntä, h. 13.1.1717 Yläne
- puoliso Carin
Mårten Jöransson Nokola, Nokolan lampuoti, h. 24.7.1719
- puoliso 22.6.1679 Brita Jöransdr, Loimijoen Mökköisten Heikkilästä h. 18.7.1742
Jacob Jöransson
Thomas Jöransson
Margareta Jöransdr
Erik Jöransson Erkkilä, Pöytyän Pihlavan Erkkilän(Hofwar) lampuoti
- puoliso 1.11.1696 Maria Pöytyän Pihlavan Pohjalasta
Lisa Jöransdr
Brita Jöransdr
-puoliso 24.5.1686 Matts Grellsson, Pöytyän Haveri
Huovarin maanluonnosta olen ehkä saanut ja antanut virheellisen käsityksen mutta vuoden 1722 maakirjan mukaan vain Vainionperän Lento oli rälssiä ja Huovari oli silloin kruununtila (lähde Ylönen: Pöytyän, Yläneen ja Oripään historia vuoteen 1865, s. 546). Oliko kyseessä 1680 reduktion seuraus ei ainakaan itselle ole vielä selvää?
Samoin Tuomola ketjussa epäilin paria sukujohtoani epävarmaksi, mutta nehän onkin Pihlavan Erkkilästä ja siis ilmeisesti DNA testatut.
Hannu Virttaalainen
27.03.16, 14:08
Huovarin seuraavan isäntä
Matts Jöransson, h. 13.1.1717
-puoliso Carin
lapset:
Brita Mattsdr kast. 17.7.1674, ilmeisesti kuollut lapsena, koska nuorin lapsi myös Brita.
Carin Mattsdr kast. 5.9.1676, k.5.3.1763 Yläne Tourula
-puoliso 3.6.1700 Jöran Matsson Pelto, Tourulan Pellosta, kast- 6.3.1674 Yläne Tourula, h. 16.3.1740
Anna Mattsdr Huovari kast. 14.11.1678, k.12.1.1761 sotilaan leskenä Yläneen Vainionperä Huovari, hänen vävynsä jatkaa Huovarilla Annan ja tämän sisarusten Walborgin ja Jöranin jälkeen
-puoliso 1.9.1709 sotamies Jacob Bertilsson
Walborg Mattsdr kast. 30.1.1681, k. 9.10.1762 Ylänen Vainionperä Huovari
Matts Mattsson kast. 2.6.1683
Maria Mattsdr kast. 13.2.1686
Margareta Mattsdr kast. 11.7.1687
Jöran Mattsson kast. 5.3.1690, k. 13.7.1763 gl. unga k. Yläneen Vainionperä Huovari. Ilmeisesti isännöi taloa isänsä jälkeen sisarten Anna ja Walborg emännöiminä.
Brita Mattsdr kast. 3.10.1693
Göran, Anna ja Walborg rippikirjassa Huovarilla: http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=9386263
Lisäksi näkyy Annan vävy Johan Jacobsson, Huovarin isäntä, kast. 7.2.1720 k. 3.9.1777 ja tytär Margareta Jacobsdr. kast. 27.5.1713, k. 24.6.1782 (vih. 18.10.1741) ja 3 heidän lastaan.
Lisäksi näkyy vävyn veljen Jöran Jacobssonin kast.25.1.1714 h.30.5.1742 leski Walborg Jacobsdr, Huovarin tytär, kast. 14.4.1710 (vih. 21.10.1733) ja heidän 3 lastaan
Leski Walborg Jacobsdr menee uudelleen naimisiin lesken sotamies Anders Jöransson Häggrothin kanssa 26.2.1750 ja kuolee pian lapsen Michel Anderssonin s. 28.9.1751 k. 8.10.1751 synnytyksen jälkeen 1.10.1751.
Vävyt Johan ja Göran Jacobsson, jotka menivät naimisiin Huovarin sisarusten kanssa, ovat siis veljekset kotoisin Heiniön/Heinjoen Jaakkolasta, josta ilmeisesti oli Simon Eriksson Pelttarinkin puoliso Lisa Andersdr.
Vävy Johan Jacobsson lunastaa Huovarin perintötilaksi 22.8.1763.
Hannu Virttaalainen
27.03.16, 15:40
Vävyn Heiniön/Heinjoen Jaakkolasta Johan Jacobssonin ja puolisonsa Margareta Jacobsdrin jälkeen isäntänä Vainionperän Huovarissa oli heidän poikansa:
Johan Johansson Huovari s. 26.12.1743, k. 28.7.1810 Yläne Vainionperä Huovari
-puoliso 16.10.1768 Carin Eriksdr Toola s. 10.10.1746 Pyhäjoki Säkylä k. 27.12.1817 Yläne Vainionperä Huovari
Carin Eriksdrin kuolemaan vanhana emäntänä 1817 päättyy vanhan Yläneen Vainionperän Huovarin suvun tarina Huovarissa. Hän oli myös Huovarin jälkeläinen, sillä hänen äitinsä oli Carin Andersdr Pelttari.
Vävy Johan Lindgren ja tytär Justina Johansdr ovat Huovarissa vuoteen 1799, jolloin siirtyvän Rantalan torppareiksi.
Poika Johan Johansson s. 12.4.1773 k. 1804 menee naimisiin Yläneen kirkonkylän Joen tyttären Helena Jacobsdrin s. 23.11.1774, k. 22.4.1818 kanssa 13.7.1793. Kaksi ensimmäistä lasta syntyy Huovarilla mutta kolmas jo 1799 Joella, jossa leski ja jatkaa ensin Yli-Joella, mutta 1900-luvun alussa Johan Johanssonin jälkeläisillä olivat jo Joen molemmat puoliskot.
Ilmeisesti Joen toinen puoli oli päätynyt Yläneen kartanon omistajalle Karl Bleckert Lybeckin leskelle Helena Hisingille, joka vaihtaa sen vuoden 1799 paikkeilla Vainionperän Huovariin ja Huovari siirtyy Yläneen kartanon omistajille.
Heti alku kirkonkylän Joella oli ilmeisen vaiherikas eli Johan Johanssonin kuolemaan päätyneet tapahtumat, jotka selviää ilmeisesti rippikirjoista ja joiden tulkintaan tarvitsen apua:
http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=9122277
http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=9122424
Hannu Virttaalainen
31.03.16, 20:38
Huovarin seuraavan isäntä
Matts Jöransson, h. 13.1.1717
-puoliso Carin
lapset:
Brita Mattsdr kast. 17.7.1674, ilmeisesti kuollut lapsena, koska nuorin lapsi myös Brita.
Carin Mattsdr kast. 5.9.1676, k.5.3.1763 Yläne Tourula
-puoliso 3.6.1700 Jöran Matsson Pelto, Tourulan Pellosta, kast- 6.3.1674 Yläne Tourula, h. 16.3.1740
Anna Mattsdr Huovari kast. 14.11.1678, k.12.1.1761 sotilaan leskenä Yläneen Vainionperä Huovari, hänen vävynsä jatkaa Huovarilla Annan ja tämän sisarusten Walborgin ja Jöranin jälkeen
-puoliso 1.9.1709 sotamies Jacob Bertilsson
Walborg Mattsdr kast. 30.1.1681, k. 9.10.1762 Ylänen Vainionperä Huovari
Matts Mattsson kast. 2.6.1683
Maria Mattsdr kast. 13.2.1686
Margareta Mattsdr kast. 11.7.1687
Jöran Mattsson kast. 5.3.1690, k. 13.7.1763 gl. unga k. Yläneen Vainionperä Huovari. Ilmeisesti isännöi taloa isänsä jälkeen sisarten Anna ja Walborg emännöiminä.
Brita Mattsdr kast. 3.10.1693
Göran, Anna ja Walborg rippikirjassa Huovarilla: http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=9386263
kuollessaan 13.7.1763 gl. unga k. Jöran Mattson oli maakirjan mukaan Vainionperän Huovarin kruununtilan isäntä 1726: http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=13431668 niin kuin epäilin.
Vielä kun löytäisi henkikirjat 1720 - 1750 niin saisi puuttuvat vuodet ennen ensimmäisiä luettavissa olevia rippikirjoja tarkistettua. Hävisikö lanko, sisarenmies jo Isonvihan melskeisiin,
kuollessaan 13.7.1763 gl. unga k. Jöran Mattson oli maakirjan mukaan Vainionperän Huovarin kruununtilan isäntä 1726: http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=13431668 niin kuin epäilin.
Vielä kun löytäisi henkikirjat 1720 - 1750 niin saisi puuttuvat vuodet ennen ensimmäisiä luettavissa olevia rippikirjoja tarkistettua. Hävisikö lanko, sisarenmies jo Isonvihan melskeisiin,
1728 Pöytyä henkikirjassa:
http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=10496592
Wainionperä, Jöran Mattsson Hofwari, Walborg(?), Brita och Anna systrar
Aimo
Näistä Thomas Jöransson menee 1.1.1688 naimisiin Walborg Simonsdotter Comoisen kanssa naimisiin (Eura, Honkilahti), joka kuolee henkikirjojen mukaan 1698 ja Thomas menee uudelleen naimisiin 1698 Carin Mattsdtr:n kanssa. Ovat sen jälkeen Honkilahden Jussilassa.
-Sami
Huovarin seuraavan isäntä
Jöran Eriksson Huovari s. 1620, h. 9.4.1696
- puoliso Maalin h. 11.8.1669
lapset:
Matts Jöransson Huovari, Huovarin seuraava isäntä, h. 13.1.1717 Yläne
- puoliso Carin
Mårten Jöransson Nokola, Nokolan lampuoti, h. 24.7.1719
- puoliso 22.6.1679 Brita Jöransdr, Loimijoen Mökköisten Heikkilästä h. 18.7.1742
Jacob Jöransson
Thomas Jöransson
Margareta Jöransdr
Erik Jöransson Erkkilä, Pöytyän Pihlavan Erkkilän(Hofwar) lampuoti
- puoliso 1.11.1696 Maria Pöytyän Pihlavan Pohjalasta
Lisa Jöransdr
Brita Jöransdr
-puoliso 24.5.1686 Matts Grellsson, Pöytyän Haveri
Huovarin maanluonnosta olen ehkä saanut ja antanut virheellisen käsityksen mutta vuoden 1722 maakirjan mukaan vain Vainionperän Lento oli rälssiä ja Huovari oli silloin kruununtila (lähde Ylönen: Pöytyän, Yläneen ja Oripään historia vuoteen 1865, s. 546). Oliko kyseessä 1680 reduktion seuraus ei ainakaan itselle ole vielä selvää?
Samoin Tuomola ketjussa epäilin paria sukujohtoani epävarmaksi, mutta nehän onkin Pihlavan Erkkilästä ja siis ilmeisesti DNA testatut.
Tässä hieman lisää.
Margareta Mattsdotter s.11.7.1687 Yläne, Vainionperä, Huovari, vihitty 5.11.1721 Yläne, Jöran Jacobsson s.1.4.1696 Yläne, Koski.
Perunkirja 25.6.1773 Yläne.
Matts Jöransson Huovarin vaimo on tietääkseni Karin Jöransdotter s. Alastaron Mökköisten Heikkilässä.
Karin sisar Elin Jöransdotter vihitty 10.6.1677 Yläne Jacob Jöransson s.Yläne, Vainionperä, Huovari-k.31.5.1724 Yläne, Köpilä.
t:Ismo Huhtala
Hannu Virttaalainen
18.08.16, 12:02
Matts Jöransson Huovarin vaimo on tietääkseni Karin Jöransdotter s. Alastaron Mökköisten Heikkilässä.
Karin sisar Elin Jöransdotter vihitty 10.6.1677 Yläne Jacob Jöransson s.Yläne, Vainionperä, Huovari-k.31.5.1724 Yläne, Köpilä.
t:Ismo Huhtala
Kyllä ovat Jöransdotterit Mökköisten Heikkilästä, kuten itse aikaisemmin jo olin päätellyt
isännimestä. Miksi vihitty Yläneellä eikä Loimaalla jäänee epäselväksi.
Näkyvät jo naimisiin menneinä Loimaan rippikirjassa ihan selvästi SSHY:n jäsensivujen alkuperäisistä kuvatuissa, kuten nimikkoketjussani :D: totean: http://suku.genealogia.fi/showpost.php?p=275065&postcount=36
Ylänehän oli Pöytyää, olivat siis 'i Pöytis', kunhan vaan hakee oikean sivun rippikirjasta.
Hannu Virttaalainen
18.08.16, 12:17
Tässä hieman lisää.
Margareta Mattsdotter s.11.7.1687 Yläne, Vainionperä, Huovari, vihitty 5.11.1721 Yläne, Jöran Jacobsson s.1.4.1696 Yläne, Koski.
Perunkirja 25.6.1773 Yläne.
Matts Jöransson Huovarin vaimo on tietääkseni Karin Jöransdotter s. Alastaron Mökköisten Heikkilässä.
Karin sisar Elin Jöransdotter vihitty 10.6.1677 Yläne Jacob Jöransson s.Yläne, Vainionperä, Huovari-k.31.5.1724 Yläne, Köpilä.
t:Ismo Huhtala
Siis sulhasetkin veljeksiä kuten morsiamet sisaruksia? Kyllähän minun listassani aikaisemmassa viestissä on myös Jacob, mutta en ollut huomannut yhdistää Köpilän Jacobia Huovariin. Oli minulta lipsahtunut ohi, kun olen vain Mattsin ja Britan jälkeläinen sekä morsianten veljen Anders Jöranssonin.
Lisäys: olen kyllä sitten ainakin yhden sulhasten veljenkin jälkeläinen. Tässä kohtaa kun tuntuu olevan kaikkien jälkeinen.
Hannu Virttaalainen
18.08.16, 15:33
Täydennetty ketjun viesti 10 http://suku.genealogia.fi/showpost.php?p=274759&postcount=10
Lisätty Samin, Ismon sekä Lassen (Iso-Iivari) tietoja:
Huovarin seuraavan isäntä
Jöran Eriksson Huovari s. 1620, h. 9.4.1696
- puoliso Maalin h. 11.8.1669
lapset:
Matts Jöransson Huovari, Huovarin seuraava isäntä, h. 13.1.1717 Yläne
- puoliso Carin
Mårten Jöransson Nokola, Nokolan lampuoti, h. 24.7.1719
- puoliso 22.6.1679 Brita Jöransdr, Loimijoen Mökköisten Heikkilästä h. 18.7.1742
Jacob Jöransson, Köpilän lampuoti, h. 31.5.1724 Yläne
- puoliso 10.6.1677 Elin Jöransdotter, Loimijoen Mökköisten Heikkilästä
Thomas Jöransson Jussila, Honkilahti (Iso-Iivarilla Vainionperä, siellä meiltä Huovari)
- 1.puoliso 1.1.1688 Walborg Simonsdotter Comoinen, hänen 2.puolisonsa (Iso-Iivarilla Eskola, kylläkin Komoisella 1.avio) k. 1698
- 2.puoliso 28.12.1698 Carin Mattsdr Anttila
Margareta Jöransdr
Erik Jöransson Erkkilä, Pöytyän Pihlavan Erkkilän(Hofwar) lampuoti
- puoliso 1.11.1696 Maria Pöytyän Pihlavan Pohjalasta
Lisa Jöransdr
Brita Jöransdr
-puoliso 24.5.1686 Matts Grellsson, Pöytyän Haveri
vastuu mahdollisista virheistäni lukijalla
Ismo osaisitko sanoa, kukahan olisi Wirelässä 5.2.1744 kuollut Elin Jöransdotter?
Hannu Virttaalainen
18.08.16, 16:59
1728 Pöytyä henkikirjassa:
http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=10496592
Wainionperä, Jöran Mattsson Hofwari, Walborg(?), Brita och Anna systrar
Aimo
Vainionperässä vihitään Hiskin mukaan 1.1.1731 Jören Andersson ja Brita Mattsdotter, Brita ehkä tämä 3.10.1693 kastettu Huovarin tytär, joka siis 1728 oli vielä Huovarilla.
Hiskillä ei ainakaan pikaisesti Yläneeltä löydy sopivia Jöraneita tai Britoja vanhemmista syntyneille tai edes kuolleista.
Hannu Virttaalainen
05.04.22, 08:29
Täydennetty ketjun viesti 10 http://suku.genealogia.fi/showpost.php?p=274759&postcount=10
Lisätty Samin, Ismon sekä Lassen (Iso-Iivari) tietoja:
Huovarin seuraavan isäntä
Jöran Eriksson Huovari s. 1620, h. 9.4.1696
- puoliso Maalin h. 11.8.1669
lapset:
Matts Jöransson Huovari, Huovarin seuraava isäntä, h. 13.1.1717 Yläne
- puoliso Carin
Mårten Jöransson Nokola, Nokolan lampuoti, h. 24.7.1719
- puoliso 22.6.1679 Brita Jöransdr, Loimijoen Mökköisten Heikkilästä h. 18.7.1742
Jacob Jöransson, Köpilän lampuoti, h. 31.5.1724 Yläne
- puoliso 10.6.1677 Elin Jöransdotter, Loimijoen Mökköisten Heikkilästä
Thomas Jöransson Jussila, Honkilahti (Iso-Iivarilla Vainionperä, siellä meiltä Huovari)
- 1.puoliso 1.1.1688 Walborg Simonsdotter Comoinen, hänen 2.puolisonsa (Iso-Iivarilla Eskola, kylläkin Komoisella 1.avio) k. 1698
- 2.puoliso 28.12.1698 Carin Mattsdr Anttila
Margareta Jöransdr
Erik Jöransson Erkkilä, Pöytyän Pihlavan Erkkilän(Hofwar) lampuoti
- puoliso 1.11.1696 Maria Pöytyän Pihlavan Pohjalasta
Lisa Jöransdr
Brita Jöransdr
-puoliso 24.5.1686 Matts Grellsson, Pöytyän Haveri
vastuu mahdollisista virheistäni lukijalla
Ismo osaisitko sanoa, kukahan olisi Wirelässä 5.2.1744 kuollut Elin Jöransdotter?
Eipä kukaan kommentoinut kun Matts Jöranssonin puoliso oli Carin ilman isän nimeä, vaikka Ismo sen omassa viestissään kertoi.
Huovarin vanha emäntä Carin Jöransdotter, syntyään Loimaan Mökköisten Heikkilästä, haudattiin(?) 19.3.1738, mikä löytyy Hiskillä ja alkuperäinen
Yläneen seurakunnan arkisto - Kirkonkassan tilit 1713-1756, jakso 37, sivu 56: 15.01.1738 haudatut; Kansallisarkisto: https://astia.narc.fi/uusiastia/viewer/?fileId=5880149863&aineistoId=1271523904 / Viitattu 5.4.2022
Tähän takaisin toi Timo Verhon Möökösten Heikkilä https://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/talolliset/php/services/view.php?doc=MOKKOINEN_HEIKKILA.pdf&format=pdf&page=1&subfolder=talolliset%2Falastarontalollisperheet%2F
Aina välillä niitä virheitä, lipsahduksia löytyy itseltäkin...
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2024, vBulletin Solutions Inc.