PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Tunnistatko henkilöitä tai paikkaa?


mannistotj
14.08.13, 15:03
Tunnistatko henkilöitä kuvasta tai paikkaa jossa kuva on otettu?

Kaksi asiaa on varmaa, taustalla seinällä näkyy Wasastjerna-sukuvaakuna ja kuvassa alarivissä oikealla reunimmaisena on isoisänisäni Juho Wilhelm Männistö s.1891. Kuva on luultavasti otettu 1930-1950 lukujen välillä.

Juho itse toimi mm. vaunumestarina Vaasassa, Seinäjoelle ja Haapamäellä.

interlorn
19.08.13, 08:19
En valitettavasti osaa sanoa kuvasta muuta kuin että kannattaa ottaa kuvasta mahdollisimman suurikokoinen skannaus (1200 dpi), poistaa kuvankäsittelyohjelmalla pahimmat heijastukset sekä valaista tummimmat varjot ja tutkailla tämän jälkeen tarkoin seinillä olevia kuvia. Niistä saattaa löytyä lisää vihjeitä kuvan sijainnista.

Toki alkuperäistä kuvaa voi tutkailla myös suurennuslasilla tai luupilla, jos kuvankäsittelyohjelmaa ei ole saatavilla.

Juhana

TimoV
19.08.13, 13:26
Sain tietoa Seinäjoelta.
Kuvassa on Seinäjoen museoyhdistyksen johtokunta: Edessä vasemmalta Niilo Nikkola, Robert Tammilehto (kauppalanjohtaja pitkään), I. V. Ahonen (opettaja Törnävältä), Juho Männistö. Takana vasemmalta Hannes Gustafsson (oikea museomies), sitten J. Kronlund ja J. Männistö.

mannistotj
19.08.13, 15:28
Kiitoksia TimoV!

Sain itsekin Pohjanmaan museolta Vaasasta vastauksen, että kuva on ilmeisimminkin otettu Ruutipuistossa sijaitsevassa ruutitehtaan kuivoosaunan kattilahuoneessa, mutta vielä en saanutkaan tietoja keitä muut henkilöt kuvassa ovat. Nyt tiedän, hienoa!