PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Karlsson, Kajaani/Sotkamo


Sinilakki
10.08.13, 21:16
En varsinaisesti tutki Karlsson-sukua, mutta olen jo pidempää yrittänyt paikantaa suvun elossa olevia jäseniä Kajaani/Sotkamo alueella. Kotkasta muutti Sotkamoon vuonna 1915 muuan Konstantin "Kustaa" Karlsson, s. 1873 Kotkassa ja k. 1948 Sotkamossa. Hänellä oli takanaan epäonnistunut avioliitto, josta syntyi 10 lasta, joista vain 3 eli aikuisiksi (joskin nämä kaikki lähtivät Amerikkaan siirtolaisiksi). Nuorin aikuiseksi elänyt oli vuonna 1902 syntynyt Leo Lennart.

Sotkamossa Kustaalla oli ilmeisimmin rakastaja, josta sittemmin tuli myös hänen toinen vaimonsa. Parille syntyi kaksi poikaa, joiden nimiä en voi tässä mainita. Vaan tunteeko kukaan alueella yhä eläviä, Karlsson-nimisiä henkilöitä? Voisiko joku heistä olla sukua Kustaalle? Ottakaa yhteyttä yksityisviestillä, jos Karlssoneita tulee mieleen. Olisi erittäin tärkeää, että tavoittaisin jonkun sukuun kuuluvan. Olen yrittänyt numeropalvelustani saamalla numerolla soittaa jopa parille paikakkunnalla asuvalle Karlssonille, mutta he eivät ole kuunnelleet asiaani vaan ilmoittaneet, etteivät ole kiinnostuneita.

Myös Kustaan hautapaikka kiinnostaisi, tietääkö kukaan onko hän mahdollisesti tullut haudatuksi Kajaanin puolelle? Linkin takana valokuva Kustaasta noin vuonna 1947: http://image2.findagrave.com/photos/2012/203/94036150_134298598856.jpg

Sinilakki
10.08.13, 22:34
Siis jäi mainitsematta, että vaikka hän kuoli Sotkamossa, ei hänen hautaansa siellä ole. Seurakunnan rekistereissä ei ole mitään merkintää Kustaan hautauksesta joten hekin epäilivät Kustaan tulleen haudatuksi Kajaaniin. Seurakunnan hautausmaanhoitaja vielä kävi kaikki vanhat hautausrekisterit ja tiedusteli asiaa Kajaanista, mutta mitään ei löytynyt.

Ensimmäinen avioliitto siis päättyi eroon ja 1. vaimo muutti Amerikkaan 1920-luvulla. Ainoa yhteydenotto Amerikassa asuneiden lasten ja Kustaan välillä tapahtui 1947, kun hän lähetti edelläkin nähdyn valokuvan ja kirjeen pojalleen Leolle kertoen Leon velipuolista ja valittaen siitä puutteesta, joka Suomessa ymmärettävästi oli sotien jälkeen.