PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Pyhän kolmen kuninkaan kilta


Kivipää
25.07.13, 16:11
Turussa perustettiin vuonna 1449 Pyhän kolmen kuninkaan kilta, jonka jäsenet edustivat kirkon, rälssin ja Turun porvariston kärkeä. Piispa Maunu Tavast ja tuomiorovasti Olavi Maununpoika olivat perustajien joukossa, kuten myös pormestarit Jakob Frese, Albrekt Nyendorp ja Henrik Buskman. Porvarit Fredrik Frese, Hans Görtzhagen ja Berndt Grote mainitaan myös killan perustajina. Mika Kallioisen väitöskirjan mukaan jäseniä oli kaikkiaan 52, joista 13 rälssimiestä, joukossa mm. Turun linnan päällikkö Magnus Gren. Killasta on tiettävästi säilynyt jäsenluettelo (REA 715), mutta löytyykö siitä verkkoversiota?
_____________________
Matti Pesola

Movitz
26.07.13, 18:46
Lista on näemmä Turun tuomiokirkon mustassa kirjassa (nro 715) siten, että ensin on lueteltu piispat, sitten järjestyksessä arkkiteinit, rovastit, kaniikit, papit, ritarit ja lopulta lakimiehet yms ja porvarit. Tekstin pitäisi olla tässä, mutta eipä jostain syystä vain ole:

http://extranet.narc.fi/DF/detail.php?id=2822

Jens