PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Pappi tiesi tyttöpaikat


Tapani Kovalaine
03.04.08, 09:43
Jostakin ihmeen syystä tuli mieleen vanha juttu, joka on saattanut matkalla paljonkin muuttua, eikä siten ehkä ole enää todenperäinen:

Viisikymppinen tytär oli hyvin harmistunut siitä, kun hänen jo seniori-iässä oleva isänsä ei ollut lopettanut nuorena löytämäänsä harrastusta, vaan kuljeskeli kylillä ja vihiä oli, että peräti niissä merkeissä.
Tytär keksi kääntyä asiaan korjausta saadakseen kirkkoherran puoleen ja sai ohjeen, että isäpappa kannattaa ohjata kirkkoherran puheille. Pappa meni ja siinä kaikkea haasteltiin.
Sitten kirkkoherra kysyi ihan suoraan, että ootko sie käynyt siellä Kolittajan kylällä sen kuppari-Loviisan luona? - Enpä oo! - No entäpä ootkos Heinävaarassa sen Turusen lesken, sen Matelin luona? - En oo käyny! - Entäpä Pöllövaarassa, siellä Hovilan takana torpassa Reetastiinan luona? - En oo sielläkään käyny!
Nyt valkeni kirkkoherralle, että tämä pappahan on kulkenut kaidalla podulla ja asiat ovat hyvällä mallilla.
Kotiinsa paluun jälkeen tytär uteli isältään, miten olivat jutut pappilassa sujuneet. Isäpappa vastasi:
"Kyllä se on tosi mukava tuo meidän kirkkoherra, sain häneltä ilmaseks kolme uutta osoitetta!" :)

Suku Forum olkoon sukututkijoiden nettisivusto ja sanoutukooni irti kaikesta sellaisesta, mikä ei ole kirkonkirjojen, henkikirjojen tai muiden väestöä koskevien asiakirjojen avulla todennettavissa, koska sellaiset jutut ovat Asian vierestä! Ja korkeintaan houkuttavat lukijoita sivustoille... :)