PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Hyvä sukututkimusohjelma


Ulla Ketola
10.07.13, 09:39
Hei, mitä sukututkimusohjelmaa suosittelette?
t. Ulla

Hannu Numminen
10.07.13, 22:06
Suosittelen kokeilemaan eri ohjelmia ja valitsemaan niistä sopivimmalta tuntuvan.

Suosin suomalaista ja käytän SukuJutut-ohjelmaa. Ohjelman kotisivuilta ( www.sukujutut.fi (http://www.sukujutut.fi) ) voi imuroida kokeiluversion. Myös Genus Seniorista on kokeiluversio, joka tosin ei näytä toimivan 64-bittisessä Windowsissa ( www.genus.fi (http://www.genus.fi) ). Nämä suomalaiset ohjelmat ovat maksullisia.

Lisäksi on lukuisia internetissä toimivia ohjelmia, joista useimmat varmaankin ovat maksullisia. En ole käyttänyt näitä, mutta käyttäjät voivat tässä ketjussa kertoa kokemuksiaan.

Etenkin Yhdysvalloissa on tehty melkoinen määrä ilmaisia tai halpoja ohjelmia, mutta niistäkään minulla ei ole kokemuksia.

tkh
11.07.13, 18:40
Hei, mitä sukututkimusohjelmaa suosittelette?

Itse käytin alkuun PAFia (https://familysearch.org/products#paf-promo), mutta nykyisin käytössäni on Family Tree Builder (http://www.myheritage.com/FP/Company/family-tree-builder.php?lang=FI), joka on käännetty 40:lle kielelle, joten pärjää myös kotimaisella.

Hyvin pitkällehän nämä ovat henkilökohtaisia mieltymyksiä joten suosittelen myös asentamaan useampia koekäyttöön. Luultavasti jokaisessa on tuki Gedcom-standardille joten syötettyjä perushenkilötietoja voi viedä ohjelmasta ulos ja tuoda sisään toiseen ilman että tarvitsee testikäyttöä varten kaikkiin naputella samoja tietoja sisään.

Hannu Numminen
14.07.13, 13:32
Tuota PAFia ei kannata enää kokeilla, sillä se näemmä lopetetaan 15.7.2013: https://familysearch.org/paf/?icid=home-PAF-Retire . Tuossa osoitteessa on myös ohjeita nykyisille PAFin käyttäjille.

Ulla Ketola
02.08.13, 08:43
Kiitos. Otin käyttöön Sukujutut. Ohjelma vaikuttaa hyvältä. Mielenkiintoinen on tuo mahdollisuus tallentaa tiedostoja toisilta sukututkijoilta. Nyt pitäisi vain löytää oikeita henkilöitä. Tutkin Lauri Enok Mäkinen ja Senja Amanda Mäkinen o.s. Pietilä MARTTILAsta esivanhempia.

Kiito vielä teille!
Ulla Ketola o.s. Mäkinen

ristojohannes
02.08.13, 10:14
Tervetuloa sukututkimuksen kiehtovaan maailmaan.
Ota yhteytta minuun, ristojohannes*gmail.com niin saat paluupostina isovanhempiesi esipolvia.
Näytämme olevan 7.serkkuja , yhteiset esivanhemmat Mellilän Pytyllä 1700-luvulla.