Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Rennare-Remas-Remes
Sukututkija JaSKa
25.06.13, 15:10
Remes- suku ilmoittaa vanhimmaksi tunnetuksi esi-isäkseen Ihanus (Juho) Remeksen, joka syntyi ilmeisesti noin 1520 Rantasalmen Tuusmäessä ja muutti jossain vaiheessa Kiuruveden suuntaan. Varsinais-Suomen alueellakin on tavattu Remes- Remala-Remainen-Remas-Rennare nimillä kirjattuja henkilöitä esim. Loimaan Immolassa (Nummi). Remas, Remanen sukua on ollut. mm. Loimaan nimismiehinä 1400-1500- luvuilla. Nimi Rennare kiinnostaa siksi, että Rantasalmen Tuusniemen Hattulassa on asunut myös Rennare- sukuisia ainakin 1500- luvun puolessa välissä ja tämän Oluf nimisen kerrotaan olleen Säämingin Putkilahden nimismies. Voisiko kyseisen Olufin suku olla lähtöisin Varsinais-Suomesta ja olla jopa samaa Rennare- sukua kuin Immolan suku. Jossain lähteessä kerrotaan Danbom/Cederbom- suvun polveutuvan Remainen suvusta ja kyseisillä sukunimillä mainittuja henkilöitä löytyy Suomusjärven Alhaisista sekä Laperlasta ainakin renkeinä. Alhaisessa on asunut Rantalaiho-Boman sukua, joka on isäni dna-osuma. Kysymys kuuluu; onko kenelläkään hajua Rennare ym. suvuista ja onko ko. sukulla mahdollisesti yhteyttä Brennerus-Brenner- sukuihin
Sukututkija JaSKa
25.06.13, 15:21
Tietääkö muuten kukaan mistä löytyy SAY:stä Lohjan Nummen vanhemmat tiedot....??
moi !
tarkoittanet Lohjan nimismiehinä (ei Loimaan) ?
Näistä Nummen / Lohjan Rema(i)sista löytyy perustietoja mm. Nummen/Pusulan pitäjähistorioista sekä myös Ylioppilasmatrikkelista.
Myös Rennefeltin sukukirjoissa on viittauksia.
Danbom suku liittyy Remasiin äidin kautta (kts. ylioppilasmatrikkeli)
Jos tarvitset lisätietoa, niin kyllä sitäkin löytyy.
Ymmärtääkseni tämän suvun nimi tulee Nummen Remalan kylästä. Siitä kääntynyt (ainakin SAYssa) Rennareksi. Aatelinen haara otti nimen Rennerfelt ja muut myöhemmin Remander.
Miten vanhoja SAYtä tarkoitat. Kun laittaa hakusanaki Vihti ja menee 2. sivulle, tulee ainakin
Lohja, Nummi, Pusula, Vihti, Karjaa, Siuntio 1634-1653 (http://digi.narc.fi/digi/hak_view.ka?hakid=3349)
KimmoV
Sukututkija JaSKa
25.06.13, 18:34
Anteeksi kirjoitusvirhe; tietenkin kyseessä Lohja eikä Loimaa. Nuo Kimmon luettelemat asiat olen jo kaivanut esiin. Nummen Say:stä saisin tuota aikaa vanhempaa tietoa mutta ilmeisesti ei ole tallennettu tai tallessa lainkaan. Nummen Remala kiinnostaa kovasti mutta ei taida löytyä sähköisistä lähteistä. Vanhin isän suvun tunnettu jäsen on Jacobus Olai s. noin 1550 ja toimi Isokyrön kappalaisena sekä Iin kirkkoherrana. Linkki Rennare-Remas-Remes sukuun siis hakusessa.... Koetanpa kaivaa noita historiikkejä esiin. Alkuperäisiin arkistoihin ei ole mahdollista meikäläisen täältä päästä käsiksi....Vanhin tiedossani oleva mahdollisesti Remes- sukuun liittyvä nimi on Karl Rennare kuollut ilmeisesti 1409 ja hänen pojakseen on nettilähteissä merkitty Staffan Remainen, siis Lohjan nimismiehenäkin toiminut mies. Hänestä sitten tulee Lohjan Nummen Remalan Remainen-Remas-Remes- suku ja myös aateloitu Rennenfelt.
Sukututkija JaSKa
26.06.13, 07:47
Rantasalmen Tuusmäessä on vuoden 1541 veroluettelon mukaan Anders, Oloff ja Henrik Remexin, joista Anders ilmeisesti ainakin lautamies. Vuonna 1546 lautamiehenä Ihanus "Juho" Remexin. Oliskohan samaa veljessarjaa vai jonkin edellämainitun poika. Joka tapauksessa vuosina 1557-1564 mainitaan Säämingin Putkilahdessa nimismiehenä Oluff Persson Rennare, jonka sanotaan olleen kolmannen polven Rantasalmen Tuusniemen Hattulan asukas. Olisikohan sama kuin Oluff Remexin tuossa aikaisemmin??? Eikös tässä olisi ihan selvä yhteys Remes ja Rennare sukujen välillä ja samainen sukunimeily sopisi Nummen Remalan sukuun....
Onko kukaan törmännyt Sirkka Paikkalan artikkelissaan mainitsemaan Ingo af Remalaan??? Ymmärränkö oikein, jos tulkitsen henkilön nimen tarkoittavan Ingo Remalasta, Remalan Ingo?? Maininta kyseisestä henkilöstä löytyy vuodelta 1346. Tilasin muuten antikvariaatista Nummen historian, toivottavasti saan siitä jotain uutta.......
Moi !
Katselin tuossa julkaisemattoman ja ikuisesti keskeneräisen Remander -juttuni lähdeluetteloa. Pitäjä ja muiden historioiden (joissa Remala, Rema(i)nen ja Rennerfelt mainitaan) järjestys on seuraava:
1. Soikkeli, Kaarle:Vihti, Kuvauksia Vihdin kunnan luonnosta, historiasta ja kansan elämästä (1929)
2. Rein, G.: Lohjan historia I (1944)
3. Rennerfelt, Bertel: Släkten Rennerfelt (1961)
4. Jussila, Osmo: Nummen historia vv. 1859 (1977)
Rennerfeltin kirjassa on aika paljon viittauksia erilaisiin lähteisiin ja Jussilan kirjassa taas tähän Rennerfeltiin (löytyy mm. SSS kirjastosta). Mulla on kopioituna sivuja tästä Rennerfeltistä. Pitää lukea ne uudelleen lomalla uusin ajatuksin. Täytyy myös lukea G. Reinin "Historiska anteckningar om Stortötar gård i Lojo socken. Bidrag till Lojo sockenbeskrivning 32. Hembygdsforskningens vänner i Lojo, Lojo 1918"
t. KimmoV
p.s. olethan löytänyt myös Genos artikkelien "Om släkten Remanders ursprung"
http://www.genealogia.fi/genos/45/45_27.htm
Tämä ketju taitaa olla väärän otsikon alla: Lohja ja Nummi ovat läntisellä Uudellamaalla. Aloittajan saattaa olla hyvä tietää tämäkin, varsinkin kun Turussa on se Nummen kaupunginosa, joka voi joskus sekoittaa.
Sukututkija JaSKa
29.06.13, 21:19
Tavallaan on väärällä alueella , tavallaan ei. DNA- osumat ovat Varsinais-Suomen alueella ja tämä Remes-Remas-Remander on uusi löytö ketjuun. Yhdistävät tekijät löytynevät Varsinais-Suomesta.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.