PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sukuohjelmisto 11 ja vihityt


Heidi Kannisto
14.06.13, 15:49
Olen kai ennenkin kysellyt Sukuohjelmiston ohjekirjan perään ja taas kaipailisin sitä. Ongelma on se, että mihin olette laittaneet tiedot vihkimisestä? Tietojaksoissa ei sellaista vaihtoehtoa ole. Olisin siis halunnut kirjata kuulutukset, vihkimisen ajankohdan ja paikan, vihkijän, kruunulla vai ilman ym. ym.

tkukkonen
14.06.13, 16:48
Ota esiin henkilö, jolla on tiedossasi oleva avioliitto. Ehkä olet jo määrittänyt hänelle puolison mutta vielä ilman kaipaamiasi tarkentavia tietoja. Avaa Sukulaiset-tietojakso. (Jos et sitä muutoin näe, käytä Näytä tietojaksot nappulaa ja määritä näkymät. Puoliso lisätään vetämällä nimi hiiren avulla luettelosta puoliso-kenttään. Painike pohjaan, sitten veto sekä "pudotus" kohteeseen.)

Kun nämä ovat kohdallaan, kohdehenkilön puolison nimeä klikataan, jolloin pohjan väri vaihtuu kohteessa eli tapahtuu "highlight". Samalla alapuolelle (Sulje ja Päivitä nappuloiden alle) avautuvat uudet nappulat Lisää tieto ja Poista sukulaisuus. Kun käytät Lisää tieto nappulaa, saat esille vaihtoehdon Avioliitto ja eräitä muitakin. Kun olet lisännyt avioliiton, voit sen riviä näppäämällä avata apuikkunan, jossa määritetään tapahtuman tarkenteet, pvm, paikka, vapaa teksti, lähde ym. Kun apuikkuna suljetaan, tieto on lisätty. Lopuksi käytä Päivitä nappulaa.

Koska aviotiedot eivät ole tietojaksoissa vaan relaatioissa, niin muutoin hyvä hakukone ei saa niihin otetta. Valitin aikanaan Kailalle, että avioliittoakin pitää voida käyttää haussa. Hän ei ehtinyt tehdä asialle mitään.

Poista sukulaisuus on kätevä muun muassa silloin, kun lapsi on väärässä perheessä ja asia pitää korjata ilman että hänen yksilötietojansa muutetaan. Tällöin lapsi on se, jonka kohdalla em valinta tehdään (ja saadaan hänet "merkityksi" pohjavärin vaihdolla).

Heidi Kannisto
14.06.13, 17:45
Loistava vastaus! Kiitos! :)