PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : 1875 maakirja Uusimaa


TaRa
14.06.13, 11:41
Narc digitaaliarkiston 1875 maakirjasta löytyy Uudeltamaalta vain 11 pitäjää, eli melkoinen joukko pitäjiä puuttuu. Onkohan niitä jossain digitointihankkeessa tulossa?

Juho!
27.06.13, 23:51
Moi!

Digitoinnissa ovat kaikki pitäjät, mutta indeksissä ei. Paina " Näytä kaikki tähän arkistoyksikköön kuuluvat jaksot (http://digi.narc.fi/digi/slistaus.ka?ay=165) " ja valitse sieltä sivut, joita ei ole lueteltu. Raaseporin itäinen kihlakunta (Espoo) alkaa I kirjassa kuvasta 208 ja Pernajan kihlakunta (Pernaja ja Liljendal) II kirjassa kuvasta 643. Jos saat tehtyä luettelon kunnista ja sivuista, kannattaa lähettää se Digitaaliarkiston ylläpidolle, niin saavat indeksoinnit oikein.

T: Juho

TaRa
28.06.13, 10:23
Suurkiitokset, Juho! Olin tosiaan siinnä väärässä luulossa että jos jokin aineisto on indeksoitu niin sitten se kattaa kaiken. Tästä tiedosta on hyötyä muuallakin kun esim. SAYssa en ole löytänyt joitakin etsimiäni taloja, mutta nytpä siis tiedän etsiä indeksoimattomilta sivuilta.
terv. TaRa

Juho!
02.07.13, 23:50
Moi,

En usko että tämä auttaa nimenomaan SAYyn, koska se on lähtökohtaisesti indeksoitu aineisto. Sen sijaan kannattaa huomioida, että SAYstä on I versio, joka on kirjattu muistiin tilikirjojen mukaan ts. hallintopitäjien rajoilla ja II versio, jossa tiedot on siirretty seurakunnittaisten (30-luvun) rajojen mukaisiksi. Tässä prosessissa kyliä ja taloja on voinut siirtyä vääriin paikkoihin.

Sen sijaan jos käytät esim. läänintilejä SAYn tarkistamiseen, tämä voi olla erittäin käyttökelpoinen vinkki. Huomasin, että isoista tositekirjoista on indeksoitu pelkästään henkikirjojen sivut, eli piiloon jää tosi iso määrä muita luetteloita. Ks. vaikkapa Uudenmaan tositteet v. 1653: http://digi.narc.fi/digi/hak_view.ka?hakid=7186

T: Juho

kkylakos
03.07.13, 07:36
Huomasin, että isoista tositekirjoista on indeksoitu pelkästään henkikirjojen sivut, eli piiloon jää tosi iso määrä muita luetteloita.

Aivan, tästä olen muutamaan otteeseen valittanut suoraan Arkistolaitokselle ja urputtanut blogissani syntyvästä harhaanjohtavuudesta. Ja valitettavasti toisinaan henkikirjojen hakemistoista puuttuu pitäjiä. Erittäin ikävää, m.m. siksi, että Turun ja Porin läänin tilit on jaettu kahteen osaan ja molempia pitää sitten erikseen selailla.