PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Wallenius Sulo Hermaninpoika, asunut Neuvostoliitossa


Timo S Laakso
29.03.08, 19:13
Arvoisat

Venäjällä asuu Ziva Suiovna Kulikova, joka etsii tietoja isästään ja tämän sukulaisista. Isä oli Sulo Germanovitsh Vallenius eli Sulo Hermanninpoika. Neuvostoliiton asiakirjoissa hänet mainitaan syntyneeksi Petroskoissa 1911. Kadonnut tammikuussa 1943 Neuvostoliiton armeijassa.

Ziva on syntynyt 1941 lähellä Petroskoita

Passiviraston korteilta en näitä Valleniuksia löytänyt.

Tietäisikö kukaan, mistä nämä Valleniukset ovat Venäjälle menneet?

Sariainen
30.03.08, 10:08
Wallenius sukunimiä on ainakin Mäntsälän, Kaukalammilla ja ilmeisesti Hämeenkyrössä. Mahdollisesti muuallakin, mutta ainakin näissä seurakunnissa. Sukunimi oli myöhemmin otettu käyttöön ainakin Mäntsälässä. Lieneekö tästä apua.

http://www.digiarkisto.org/sshy/

Terv. SARIAINEN :rolleyes:

JHissa
30.03.08, 15:18
Ainakin eräs Sulo Valenius mainitaan Laht-Argutinan kirjassa Olimme joukko vieras vaan, sivulla 554 ja Sevanderin kirjassa Of Soviet bondage, sivulla 137.
Kutsunnoista esteettä poisjääneitä asevelvollisia -tietokanta löytää myös erään Helsingissä 5.3.1909 syntyneen ulkotyömiehen Sulo Herman Hermanninpoika Valleniuksen. Kannattaa tarkistaa vaikka syntymäpaikka heittää.