PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kuka oli "Her Jöran i Nådendal"?


Jaakontytär
27.05.13, 22:45
Täytyy taas kysellä hassuja kun etsinnät eivät tuota tulosta. Ensi alkuun kopioin tähän pätkän Martinus Olai -keskustelusta [lisäys hakasukuissa omani]:


Thomas Eskilssonin [Blom/Florinus] vaimohan on ollut myös hukassa. Kaivelin Naantalin Luonnonmaan ratsutiloista esille Thomas Eskilssonin tilan, joka on sivulla 1. sieltä kävittääkseni löytyy vaimonsa suku.

http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=850347


Ymmärtääkseni Her Jöran oli siis Tomasin appi. Asian luulisi olevan helppoa selvittää, mutta hakukoneiden avulla eri termein yhdistelemälläkään en ole onnistunut löytämään tietoa siitä kuka oli tämä Miekkulan Jöran/Göran/Georgius. Her-tittelistä päätellen tuonhetkinen tai entinen kirkkoherra? Sopivan nimistä, vuonna 1600 elossa ollutta ehdokasta ei löytynyt HISKIn pappisluettelosta (http://hiski.genealogia.fi/seurakunnat/srk?CMD=PRIESTS&ID=350&TYPE=HTML&LANG=FI) eikä Paimenmuistosta (http://www.kansallisbiografia.fi/paimenmuisto/?pid=5069). Arvaukseni olisi ollut Georgius Michaelis (Yrjänä Mikaelinpoika), mutta hän näyttää kuolleen jo 1592.

Kuka siis oli tämä herra, ja tunnetaanko hänen vaimonsa?

kkylakos
28.05.13, 08:10
Pieni lisäys. Näkyy jo edellisessä SAY:ssä: http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=850245