PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sukuohjelmat ja tulosteet


Jokkel
15.05.13, 09:24
Olen päässyt harrastuksessani siihen vaiheeseen, että kaipaisi jonkinlaisia tulosteita tuloksesta.
Olen käyttänyt Legacy-ohjelmaa tietojen keräykseen. Yksi syy valintaan aikoinaan oli ohjelman De Luxe-version saaminen Kotimikro-lehden kylkiäisenä. Käyttöliittymä on aika selvän tuntuinen. Yksi käytännöllinen ominaisuus on mm. ns. perhe- ja sukulais-suhteiden välitön seuranta. Ei tule kerättyä turhia tietoja. Puutteita on taas tullut esiin runsaasti.

Jos löytyisi monipuolisemi ohjelma, vaihto kiinnostaisi. Edellytys olisi suomenkielisyys, monipuoliset tulosteet (myös sähköiset), nykyaikainen käyttöliittymä jota pystyy ehkä muokkaamaan, toimiva ylläpito jne.
Olen joitakin yrittänyt kokeilla, mutta useimmissa kokeiluversioissa on rajoitettu tietojen määrää, joten todellinen testaus ei ole onnistunut. Tietokannassani on tällä hetkellä n.7000 henkilöä.
Näilläkin sivuilla kehutaan eri ohjelmia, mutta usein kuitenkin on kysymys vain käyttäjien tietämättömyys paremmasta. Jopa viime vuosituhannella tehtyjä ohjelmia kehutaan estottomasti. Tämä johtunee tietotekniikan mahdollisuuksien kehittymisen tietämättömyydestä.

Uuden ohjelman luominen ei liene kannattavaa. Maailmalta löytyy paljon hyvän tuntuisia ohjelmia, ne tarvitsisivat käyttöliittymän suomennukset, joka on aika helppo toimenpide. Tulosteiden suomennus onkin sitten jo vaativampi tehtävä.

Tässähän olisi jollekkin yhteisölle hyvä tehtävä järjestää laaja vertailutesti eri ohjelmien välillä.

Solja
21.05.13, 11:37
Hei,

Varsinaisia testejä ei ole tehty, mutta Oulun sukututkimusseuran jäsen Heikki Halleen teki viime vuonna yhteenvedon saatavilla olevista yleisimmistä sukututkimusohjelmista. Ohjelmat on esitelty pääpiirteittäin.

Yhteenveto luettavissa osoitteessa http://suvut.genealogia.fi/oulu/sukututkimusohjelmat2012.pdf (5,3 MB).

terveisin Solja

http://suvut.genealogia.fi/oulu

http://www.laitasaari.net/