PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Eva Maria SCHMIDT o.s. HÄNNINEN s. 1889 k. ?


Kimmo O.K.
14.05.13, 16:10
Eva Maria (Eeva Maria) Niilontytär Schmidt o.s. Hänninen s. 4.2.1889 Pieksämäen msrk./Virtasalmi k. ?
Asui ainakin 1912-1930 Kotkassa/Kymissä, jäi leskeksi 1927.

Sukulaiseni Eva Schmidtin kuolinajan löytämisestä tulikin melkoinen ongelma. Hän oli leskenä ja lapsettomana eronnut 8.12.1930 Kymin srk:sta ja liittynyt Kotkan vapaasrk:aan. Tiedustelin hänen kuolinaikaansa Kotka-Kymin ev.lut.srk:n hautausasioiden hoitajalta, ei löytynyt. Samoin tiedustelin kuolinaikaa Kaakkois-Suomen alueen maistraatista, ei löytynyt, eli ei ole elänyt Kaakkois-Suomessa enää vuonna 1964 tai sen jälkeen, on joko kuollut ennen sitä tai muuttanut muualle.
Jos Evan pelkästä kuolinajasta haluaa tehdä tilauksen Helsingin maistraarista, missä vapaasrk:n arkistot kuulemma ovat, tulee tämä yksi kuolinaika maksamaan 25 euroa. Olisin ymmärtänyt ja mielihyvin maksanut 7 euron maksun tästä tiedosta, mutta 25 euroa yhdestä kuolinajasta on minulle liikaa. Osaisiko joku auttaa tässä asiassa, ehdottaa muita keinoja saada Evan kuolinaika selville tai olisiko jollakin jopa tiedossaan tämä kuolinaika?
Suku ei tätä tiedä, sillä kaikki tiedetyt Evan sisarukset olivat naimattomia ja lapsettomia ja kuolleet aikaa sitten, ja viimeisen veljen mahdollisesta perheestä odotan parhaillaan tietoa Rantasalmen khvirastosta.

Erkki Kiuru
14.05.13, 22:15
Arkistolaitoksen Arkistojen Portti- käyttäjäpalvelussa on lisätietoa Vapaakirkon arkistoista, katso http://wiki.narc.fi/portti/index.php/Teema:_Seurakuntien_arkistot

Olen aikoinaan tilannut Helsingin maistraatista tietoja Metodistikirkkoon kuuluneista henkilöistä ja se palvelu toimi hyvin. Vapaakirkon väestörekisteriarkiston pitäisi olla Helsingin maistraatissa mutta mitä sitten on Arkistolaitoksessa / Hämeenlinnan maakunta-arkistossa? Kannattaa ottaa yhteyttä Hämeenlinnaan ja kysyä. 1900-luvun materiaali edellyttää varmaankin tutkimusluvan hankkimista etukäteen.

Erkki

Kimmo O.K.
16.05.13, 12:40
Kiitos. Asia on ratkennut. Sain puuttuvan kuolinajan vapaasrk:sta.