PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Löytyykö tunnistajia?


Erkki Arontaus
02.07.07, 21:30
Kuva on otettu Helsingissä 1950- tai -60-luvulla. Kuvan keskellä oleva nuori nainen on nimeltään Marita ja kotoisin Kristiinankaupungista.

Kristina
02.07.07, 23:01
Nämä kuvat aina kiinnostavat. Jos Marita on keskellä olevista nuorista naisista tummempi, hänessä on samoja piirteitä kuin päivänsankarissa. Olisivatko äidin tai tädin 50-vuotisjuhlat? Ja ajankohta on myöhäissyksy tai keskitalvi, koska ulkona on pimeää. Äidilläni oli 1956 samanlainen mekko kuin tummalla nuorella naisella, ostettu Helsingistä.

A.Salminen
22.11.07, 16:13
Tulee mieleen heti ,että onko tässä mahdollisesti kyseessä rouvan työpaikan läksiäisjuhlat?

Jotenkin kuvasta huokuu tietty jäykkyys ja sen oloinen tunnelma ,ettei kyseessä olisi perhejuhla.

Erkki Arontaus
22.11.07, 17:41
En tiedä mikä juhla kuvassa on meneillään, ehkä kukkia saava täti täyttää 70. Omaa tätiäni ei kuvassa näy. Kuva lienee otettu tuossa 50-luvun puolenvälin jälkeen, siksi samantyylinen pusero. Vielä ei ole selvitetty keskellä olevan vaalean tytön henkilöllisyyttä, ei kyllä muitakaan. Oletan, että tämä perhe, jossa juhlaa vietetään, asui jossakin aivan Helsingin keskustassa. toivottavasti jossain vaiheessa löytyy joku joka tuntee tätä väkeä.

Martin Josefsson
22.11.07, 18:16
Minäkin haluan mukaan Sherlock-Holmes-leikkiin :p:.

Kuva on otettu salamalla (näkyy ikkunassa). Varjojen sijainnin perusteella valolähde (luultavasti ei lamppu) on korkeampi kuin salama joka ikkunassa (joka luultavasti on rakennettu täysin pystysuorana) on noin 150 cm korkeudella. Tämä tarkoittaa että valo salamasta on luultavasti pääosin mennyt suuntaan ylöspäin (sekin näkyy ikkunassa). En tunne vanhoja salamalaitteita perusteellisesti mutta ainakin tänään nuo salamat, joita voi laittaa pystyasentoon ylöspäin, antavat aika paljon valoa.

Huone joka tapauksessa on hyvin valaistettu, ehkä hyvin paljonkin. Sen takia valo ulkopuolella ei voi yhtä hyvin kilpailla voimakkuudellaan, ja vielä tänään valokuvissa useimmiten ei ole riittävästi dynamiikkaa näyttää kaikki valovoimakkuudet yhtä aikaa oikealla tavalla. Joten ulkona voi olla enemmän valoa kuin miltä näyttää.

Toivottavasti tätä vastausta ei oteta liian vakavasti ;).

Erkki Arontaus
22.11.07, 19:11
Näyttäisi että ulkona on ainakin hämärää. Huoneessa on tosiaankin tasainen valaistus. Luulen, että asialla on ollut ammattikuvaaja. Me harrastelijat käytimme siihen aikaan vähän toista tuumaa pitkiä salamalamppuja, joissa oli jonkinlainen lakka päällä eivätkä ne hajonneet palasiksi kun salama oli leiskahtanut. Sellaisella ei oikein saanut näin laajaa valaistusta. Tuota salamaa on luultavasti pidetty kädessä. Muistelen, että salamaosa oli varren päässä. Meikäläisten salamalaite oli kiinni kameran päällä, josta se sai sähkösykäyksen.