PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Mistäpäin kuvan talot ovat?


henry peltomaa
15.04.13, 10:12
Kuva on 1930-luvulta tai uudempi.Missä paikkakunnalla talot sijaitsevat tai ovat sijainneet!

TimoV
24.04.13, 00:32
Aikamoinen pähkinä purtavaksi. Maisemaa halkova junanrata on jonkinlainen johtolanka, mutta monta vaihtehtoa silti jäljellä.

henry peltomaa
24.04.13, 09:20
Kuva on albumissa,jossa on kuvia mm Helsingistä.On mahdollista,että kuva voi olla pääkaupunkiseudulta.

tkukkonen
24.04.13, 11:27
Katselin takana näkyvää vettä ja arvelin sen olevan joko Saimaa tai meri. Oikealla täytyi olla mannerta, joten kuva ei voinut olla esimerkiksi pääradalta Helsingin läheltä. Seuraavaksi katselin Tammisaarta ja Hankoa.

Väittäisin nyt, että kuva on otettu Hangon aseman eteläpuolelta koilliseen. Kadut ovat Puistokatu vasemmalta oikealle alas ja Tarhakatu keskellä sen poikkikatu. Radan suunnassa on Korsmaninkatu. Sen ja Puistokadun risteyksessä oleva puutalo löytyy Google Mapsin Street View'stä. Samoin Ratakadun (lännen puolella) ja Puistokadun kulmassa oleva koristeikkunainen talo (nykyisin Betelkapellet) on tunnistettavissa samasta lähteestä. Kun ulkonäkö on säilynyt riittävän muuttumattona, näissä ei voi erehtyä. Vanhat talot Tarhakadun ja Puistokadun kulmasta ja läheltä on purettu, mutta Ratakadulla on vielä useita vanhoja taloja.