PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Nimikaimoja Kekkoselle ja Putinille


Tapani Kovalaine
12.04.13, 08:13
"Meillä on tällä hetkellä osastolla viisi urho kekkosta". Näin kirjoittaa eräs lehti palstoillaan. Mutta nimikaimat aiheuttavat myös sukututkijoille ja muillekin tutkijoille pulmia. Nyt näyttää olevan ajankohtaista selvittää, montako Vladimir Putin -nimistä henkilöä on Suomessa tai maailmalla. Tietääkö joku vastauksen?

Netistä ei helpolla löydy vastausta siihen, montako Urho Kekkosta oli elossa samaan aikaan kun meillä oli presidenttinä Urho Kekkonen. Muistelen että yli kymmenen heitä oli. Kekkosten sukukirjasta lukumäärän voisi kai saada hakemistosta laskemalla.

Presidentti Mauno Koiviston nimikaimoja oli ja on noin viisi ja Erkki Virtasia on yli kaksikymmentä.

Olin vuonna 1970 mukana kun perustettiin väestön keskusrekisteriä. Silloin tehtiin sellainenkin testi että kuinka monta henkilöä on Suomessa sellaista, joille ei löydy toista saman nimen omaavaa. Lukumäärä taisi olla vain (!) noin miljoona. :confused: Tulos riippui vahvasti siitä haettiinko nimikaimoja vain yhden etunimen perusteella vai huomioitiinko kaikki etunimet.

JHissa
12.04.13, 09:51
Новые Известия (http://www.newizv.ru/lenta/97381/) 4.9.2008: Vladimir Putinin kaima pidätetty vaatteiden varastamisesta Italiassa
http://www.newizv.ru/lenta/2008-09-04/97381-polnyj-tezka-putina-pogorel-na-krazhe-odezhdy-v-italii.html