PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Louise (Lovisa) Niemelä


tantan
01.04.13, 14:10
Amerikan pikkuserkkuni on tulossa kesällä Suomeen juuriaan etsimään. Isoisän juurissa, jotka ovat samoja kuin minun, ei ole ongelmia. Mutta en onnistu löytämään isoäitiä, joka perheensä mukana muutti USAaan noin 1880 Louisen (ilmeisesti Lovisan ?) ollessa noin 9 vuotta.
Epäilen, että heillä on Loviisan tiedoissa jotain virhettä:
Louise Niemelä syntynyt 27.4.1871 Taivalkoskella, asunut Oulussa. USAssa ollut 2 kertaa naimisissa (Isak Pakkalan ja Ardid Pakkalan kanssa).
En kuitenkaaan onnistu löytämään Louisea / Lovisaa en Oulusta enkä Taivalkoski / Pudasjärveltä.
Olisiko jollakin sattumoisin tietoa Loviisa Niemelästä?

Tantan

PVuorio
01.04.13, 22:01
Hej



Mielestäni perhe on tässä:
http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=6223&pnum=98 (http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=6223&pnum=98)

Nimissä vain on pieniä heittoja. Esimerkiksi Siirtokansan Kalenteri vuodelta1959 kertoo aika tarkkaan perheen koostumuksen samana. Isä, Olli Niemelä, s. Taivalkoski 29.7.1834tuli jo 1871 ensi kerran Amerikkaan ja toisella kerralla tuli sittenmuutkin. Tosin ensin isä ja tytär Tildatulivat Astoriaan (Tilda oli jo avioitunut Lauritz Jolman kanssa. Äiti Birta Keskitalo-Jurmu s. Taivalkoski1839. tuli lasten kanssa vastaseuraavana keväänä.

Et löytänyt Lovisaa Taivalkoskelta. Kalenterin mukaan lapsia oli Michiganiinmuutettaessa kahdeksan: Anna Briita, Maria, Mathilda, Kaisa Kreeta, LovisaValpuri, Beata Susanna, John August, ja Frederik Elias. Michiganissa syntyi perheeseen vielä yksipoika, joka kuoli muutaman päivän ikäisenä, ja kaksi tytärtä Ida Sofia jaMagdalena.

Nimissä on hieman eroja rippikirjaan nähden Lovisa on siinä Valpurija perheen mukaan hän oli Lovisa Valpuri. Samoin näyttää Kaisa Greeta oleva Greta Kaisa jne.

Olli ja Brita Niemelän kuvat ovat myös ko kalenterin sivulla131. Tarvitsetko?



t Pertti Vuorio

tantan
02.04.13, 08:41
Hei PVuorio
Kiitos tosi paljon vastauksestasi. Teet myös Amerikan pikkuserkkuni iloiseksi.:) Kyseisen Taivalkosken perheen löysin myös, mutta hylkäsin Valpurin takia. Jostain löysin Valpurin kohdalta epämääräisen merkinnän, jonka tulkitsin: död. Ehkä merkintä oli jotain muuta, täytyy etsiä uudelleen.
Mielelläni otan myös kuvat Britasta ja Ollista, jos vaivaudut lähettämään ne.

Terveisin ja kiittäen Tuula Nyyssönen (Tantan)

PVuorio
02.04.13, 08:50
Hej

Yritin lähettää, mutta Sinulla on ruksi ruudussa "en halua ottaa vastaan sähköpostiviestejä".

t Pertti Vuorio

tantan
05.04.13, 12:25
Vielä Lovisa Valpurista. Saamastani vastauksesta selvisi, että etsimäni Lovisa ja henkikirjojen Valpuri on sama henkilö.
Onko kenelläkään hyvää teoriaa, miksi Valburgin syntymäaika on kysymys sekä Taivalkoskella että Pudasjärvellä,jossa Valburg lisätty jälkeenpäin väliin.

http://digiarkisto.org/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=9212&pnum=375

http://digiarkisto.org/sshy/kirjat/Kirkonkirjat/taivalkoski/rippikirja_1874-1880_mko13-22/98.htm

Eikä syntyneiden luettelosta häntä löydy.

Ihmetellen Tantan