PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kiireestä kantapäähän: sukututkimusta sivuavaa asiaa


Eppu K
31.03.13, 14:55
Pasi Heikuran isännöimä Aristoteleen kantapää on Yle Radio 1:n hiuksiahalkova pilkun viilaus- ja höyläysohjelma sitaattien, lentävien lauseiden ja sananparsien maailmasta.

http://areena.yle.fi/radio/1681688
Sanonnan mukaan "Nimi on enne - Nomen est omen!" Tämä toteutuu pelikorttien hullunkurisissa perheissä, mutta myös tosielämässä. Pasi Heikura kysyy Aristoteleen kantapäässä millaisia tarinoita syntyy kun nimi ja ammatti ovat samaa maata.

http://areena.yle.fi/radio/1804096
Ameriikan siirtolaisilla on ollut tapana muuttaa nimensä uuteen elämään sopivammaksi, mutta viime vuosina tämä käytäntö on vähentynyt. Aristoteleen kantapäässä pohditaan miten nimenvaihtamisen eli yksittäisten ihmisten brändäämisen itsestäänselvyys on vaikuttanut kokonaisen kansakunnan mielenlaatuun? Haastateltavana siirtolaisuusinstituutin johtaja Ismo Söderling.

http://areena.yle.fi/radio/1148189
Mitkä ovat sanat, joilla mittaamme ja määritämme maailmaa? Miksi puhumme metristä, ampeerista tai kandelasta? Suomessa on eletty metrijärjestelmän mittojen mukaan vuodesta 1887. Entä milloin meillä alettiin puhua SI-järjestelmästä? Mittayksikköharrastaja Jukka Korpela johdattaa Pasi Heikuran haastattelussa mittajärjestelmien saloihin ja historiaan.

http://areena.yle.fi/radio/1613149
Saamelaisajoista on jäänyt vahva jälki nyky-Suomen karttaan. Millaisia ovat ympäristömme saamelaisperäiset paikannimet? Onko Elämäjärvi suomea vai saamea? Pasi Heikuran vieraana on Helsingin Yliopiston suomalaisugrilaisenkielentutkimuksen professori Janne Saarikivi.

Kaikki "kantapäät": http://areena.yle.fi/radio/1561862

Jos ohjelma keskeytyy etkä pääse eteenpäin, talleta tiedosto tietokoneellesi klikkaamalla "Lataa mp3"-nappulaa. Kun tuplaklikkaat tiedostoa R"esurssienhallinta-sovelluksessa" (Windows Explorer), se yleensä käynnistyy sopivassa mediasoittimessa.