Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : apua sukuni tutkimiseen
Moi kaikille sukututkimuksen ystäville!
Olisin kiinnostunut tutkimaan omaa sukuani, koska en hirveästi sukuani tunne.
Siksi olenkin yrittänyt etsiä sivustoa/ohjelmaa jonka avulla voisin hieman tutkia sukuani. Rahaa en valitettavasti opiskelijana pysty tähän panostamaan. Mutta toivonkin että auttaisitte minua sen verran että jos tällaisia ohjelmia on freewarena (ilmaisena) niin laittaisitte minulle linkin tai muun tiedon miten onnistuisin tavoitteessani. :) Kiitos etukäteen!:rolleyes:
<Siksi olenkin yrittänyt etsiä sivustoa/ohjelmaa jonka avulla voisin hieman tutkia sukuani. >
Tutkimiseen en ole vielä löytänyt, mutta tallentamiseen kylläkin. Yksikään niistä ei minun mielestäni tue varsinaista suvun tutkimisprosessia, vaan ainoastaan sukutietojen tallentamista ja niiden tietojen ristiriitaisuuksien ja epäloogisuuksia havainnoimista!
<että jos tällaisia ohjelmia on freewarena (ilmaisena) niin laittaisitte minulle linkin tai muun tiedon miten onnistuisin tavoitteessani.>
Ainoa joka edes vähän tukee itse tutkimisprosessia, mutta sekin on sharewarena www.bkwin.net (http://www.bkwin.net)
Heikki Koskela
19.03.08, 15:42
Varmaan tarkoititkin ohjelmaa, jonka avulla tutkitut tiedot saadaan loogiseen järjestykseen. Tiedot täytyy siirtää itse ohjelmaan. Tällaisia ohjelmia löytyy internetistä useitakin. Tarvitsee vain Googlella hakea vaikkapa sukututkimusohjelmat-sanalla, niin saat runsaasti ohjelmia näytille.
Mainittu BK on maksullinen ohjelma, jonka hinta on hyvin alhainen tällä hetkellä= 15 dollaria ilman ohjeita ja 20 dollaria ohjeen kanssa. Kieli on englanti. Suomenkielisiäkin löytyy, ne ovat aluksi ilmaisia (demo), mutta jos haluaa käyttöverison, joutuu maksamaan 80-100 euroa.
Seppo Niinioja
19.03.08, 17:16
Hei!
Ihan aluksi kannattaa lukea vaikka artikkeli "Aloita sukututkimus" Suomen Sukututkimusseuran kotisivulta www.genealogia.fi (http://www.genealogia.fi) . Siitä selviää jo aika paljon lähteitä, joista tietoa on saatavissa ja kuinka sukututkimusta tehdään. Kirjastoissa on sukututkimusoppaita (luokka 999) ja SSS myy sellaisia. Myös sukututkimuskurssilla ja käsialakurssilla kannattaa käydä.
Sukututkimusohjelma ei ole varsinkaan alkuvaiheessa edes välttämätön. Ohjelmilla tosiaan vain kirjataan tietoja ja voidaan tehdä erilaisia tulosteita, toki vaivattomammin kuin manuaalisesti. Henkilöiden ja näiden sukulaisuussuhteiden monesti työläässä etsimisessä vanhoista asiakirjoista on minusta koko harrastuksen varsinainen viehätys. Meillä on esimerkiksi pari vuotta sitten ilmestynyt noin 1000-sivuinen sukukirja, joka on tehty pelkästään Word-tekstinkäsittelyohjelmalla.
Onnea harrastuksellesi! Pitää ehkä varoittaa että se vie helposti koko käden.
Seppo Niinioja
Hei,
Täysin ilmainen ja toimiva englanninkielinen ohjelma on PAF, joka löytyy
http://www.familysearch.org/
Siihen saa myös suomennoksen täältä:
http://www.esakom.net/index.php
Suomennos ei ole täydellinen, joten joistain tulosteista tulee aika “mielenkiintoisia”, mutta ihan käypä käytössä.
t. Helena V.
Sami Lehtonen
19.03.08, 18:44
Sitten on tietysti geneweb, joka on selainpohjainen, toimii melkein millä tahansa alustalla ja tarjoaa 27 eri kielivaihtoehtoa. Tukee GEDCOM:ia.
Eikä maksa mitään. Mitään eivät myöskään maksa Gramps tai Lifelines. Ensimmäiseen löytyy myös suomenkieliset raportit - jälkimmäinen on ehkä jo hieman outdated. Eikä nääkään maksa mitään.
Linkkejä:
http://cristal.inria.fr/~ddr/GeneWeb/
http://www.gramps-project.org
http://lifelines.sourceforge.net/
Genewebiä ja Grampsia olen itse käyttänyt. Jos rahaa on nolla, mutta aikaa ja energiaa kokeilla vähän eksoottisempia softia on, niin noilla pääsee ainakin alkuun.
BK:sta sen verran, että shareware-ohjelmalla tulee aika hyvin toimeen. Itse tutkin tietenkin muulla tavalla mutta käytin tietojen syöttöön BK-ohjelmaa aika monta vuotta. Nyt olen sitten sijoittanut siihen riittävän määrän dollareita mutta hyvin pystyi tulemaan toimeen ilmaisellakin versiolla. Jos haluaa siirtää paperille, löytyy hyvät mahdollisuudet jos on käyttänyt tietokonetta jonkun verran. Ja kyllä tutkiminen on niin mielenkiintoista, että se vie mennessään.
K-Erik
Erkki A Tikkanen
20.03.08, 12:01
Edelleen Brother´s Keeperistä: siitä on myös suomenkielinenkin versio, ei tarvitse tyytyä englanninkieliseen. Shareware toimii täydellisesti, muutamat tulostamiset vaativat pientä vaivaa, mutta välttämättä ei tarvitse ostaa lisenssiä, ellei halua tukea ohjelman kehittämistä.
Mikään ohjelmahan ei tee varsinaista sukututkimusta, itse se on tehtävä, ohjelmiin tallennetaan valmista tutkimusta. Jenkeillä on kyllä erilaisia versioita kaupan, joissa on linkkejä heidän omiin arkistoihin ja tiedostoihin, joista saa jopa valmiita tutkimuksiakin, mutta se onkin jo toinen juttu :cool:
Gramps toimii myös Linux-koneissa. :)
Mariaana
Itse käytän täällä jo mainittua PAF:ia tietojen tallentamiseen.
Olen ollut siihen ihan tyytyväinen.
Suosittelen kyllä myös menemistä esim. jollekin kansalaisopiston sukututkimuskurssille.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.