PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sihlman?


seppos
12.03.08, 22:18
Sukuumme kirkonkirjoihin ilmestyy Sihlman nimi 1838 Luopioisissa Tuuloksesta kotoisin olevalle rengille. Samainen Sihlman jatkaa sitten Hämeenlinnaan, sieltä Vanajalle sieltä tammelaan ja edelleen Hauhon Sappeeseen ja lopuksi Luopioisiin. Hän on aluksi siltavoutina ja myöhemmin jahtivoutina.

Se alustukseksi. Kysymys kuuluu mistä moinen nimi on kotoisin, kun sen nimisiä näkyy olevan Pirkkalassa, Mäntsälässä, Tampereella jne. Mitään yhteistä nimittäjää ei ole vielä löytynyt. Onko joku muu törmännyt tähän nimeen ja mitä siitä tiedetään. Se on myös erinäisiä kertoja kirjoitettu väärin mm. Silman, Sillman ja Pihlman. Kaartin kasarmin pihassa se on jopa patsaassa väärin.

Siis onko mitään tietoa?

Tapani Kovalaine
16.03.08, 20:06
Kun katselin digiarkiston kuvia, niin Tammelan rk 1855-61 sivulla 258 (epäs.!) digikuvassa 284 on syntymäaika selvästikin 8.6.1812 ja syntymäpaikkana on Tuulos. Hiskin mukaan Tuuloksessa syntyi 8.6.1812 Carl, jonka vanhemmat olivat Carl Carlsson (kuoli 18.12.1830 hiskin mukaan) ja Anna Andersdr. He asuivat Pohjois-kylässä Sipilän talossa.
Ehdottelen siis, että kyseessä on Sipilä-sanasta muokattu sukunimi Sihlman.
Kun ei oo Tuuloksesta digikuvia, niin asia jää edellä olevan ehdotuksen osalta jatkotutkimusten varaan, mutta johtolankana tämä menettelee...
Tammelan rippikirjan 1847-1857 digikuva 169 antaa myös tietoa Sihlmaneista.
Syhlmanit näkyvät olevan naskalin naputtajia eli suutareita Forunin tietojen mukaan, olisiko Sihlman syntynyt Hämeenlinnan Sohlman-nimen lumoissa?

seppos
16.03.08, 20:46
Olet ihan oikeassa perheessä, joka on Tammelassa Kydön sillalla voutina. Heillä on jo tuo Luopoisissa saatu sukunimi. Myös lähteen Tuuloksesta olet selvittänyt oikein, mutta Tuuloksesta löytyy Siplöitä vaan ei Sihlmanneja kun tämä suku sammui sillä Sipilän tilalla.

Terv Seppos