PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Tietosuoja


Eero Lehto
04.03.08, 16:21
Tietosuojavaltuutettu tekee varmaan ansiokasta työtään. Koskahan saadaan myös julkisuusvaltuutettu. Ajattelin vain. - Eero Lehto

Seppo Niinioja
05.03.08, 07:34
Tietosuojavaltuutettu tekee varmaan ansiokasta työtään. Koskahan saadaan myös julkisuusvaltuutettu. Ajattelin vain. - Eero Lehto

Hyvä kysymys! Ainakin USA:sa ja Australiassa onkin The Freedom of Information Officer. Näillä on myös tiedonvapauslaki, The Freedom of Information Act. Suomessa asiakirjat ovat tunnetusti olleet julkisia, ellei niitä jonkin erityisen syyn takia ole pidettävä salaisina. Jos olisin lainlaatija, kirjoittaisin tähän, että sukututkimuksen vaikeuttaminen ei ole tällainen erityinen uusi syy.

Seppo Niinioja

blue-eyed
05.03.08, 09:40
Sukututkijan ikuisuuskysymys: kuolleen tietosuoja??

Näin Aamulehti tänään:

"Vanhasen suostumusta kirjalle ei ollut, mikä on tyypillistä elävistä vallanpitäjistä kertoville kirjoille. Kuolleilla ei ole vastaavaa yksityiselämän suojaa."

Veikko Leskelä
05.03.08, 10:03
Jos olisin lainlaatija, kirjoittaisin tähän, että sukututkimuksen vaikeuttaminen ei ole tällainen erityinen uusi syy.
Seppo Niinioja

Henkilötietolaki on sukututkimuksen keskeislaki eikä se sukututkimusta vaikeuta, kunhan ottaa sen oikein huomioon. Sekä sukuyhteisöjen että sukututkijoiden ei ole kovinkaan vaikea ottaa henkilötietolakia huomioon kaikilta tarvittavilta osin.

Kun tuon lain tarkoituksena on sekä turvata kansalaisten yksityisyyden suojaa että edistää hyvää tietojenkäsittelytapaa, ei vaikeuttamisesta voida puhua.

Pikemminkin yksityisyyden suojasta ja hyvästä tietojenkäsittelytavasta.:cool:

Tietosuoja ja - turva nähdään usein "turhana mörkönä", kun se pitää nähdä itsekunkin yksityisyyden suojana tarpeettoman ja laissa säädellyn julkisuuden vastapainona.

Tokihan henkilötietolaki ei ole ainoa henkilötietojen käsittelyä koskeva laki, vaan erityislaeissa on runsaasti muutakin varteenotettavaa sääntelyä, kuten jokainen valveutunut sukuyhteisö ja -tutkija tietää.

VL