Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Syntymäaikojen poistaminen tulosteista
Hei,
Nykyään tunnutaan suhtauduttavan epäluulolla:mad: sellaiseen sukututkijaan, joka jakelee tulosteitaan alle satavuotiaiden syntymäaikoineen. Jos esim. Sukujutuissa olisi sellainen tulostuksen valintamahdollisuus, niin olisi helppo olla syyllistymättä tähän rikokseen.
Kuitenkin tämäkin ongelma on jotenkin ratkaistava, jos haluaa antaa tulosteitaan muiden käsiin.
Miten? Sitä kysyn kokeneemmilta julkaisijoilta.:confused:
Hei,
En usko, että syyllistyt mihinkään rikokseen, jos jakelet tulostuksia
sukulaisille. Syntymä aika nimittäin ei ole mikään salassa pidettävä
tieto, jos henkilö ei ole sitä nimenomaan kieltänyt ja todennäköisesti
näitä kieltäneitä on noin 1% elossa olevasta väestöstö. Näyttä sitä,
että sukututkijan pahin vihollinen ei ole viranomainen vaan toiset sukututkijat. Täälläkin jaellaan kaikenlaista toisenkäden tietoa.
T.Harri
Martin Josefsson
04.03.08, 18:35
Tässä muutamia ratkaisuja ongelmaan:
GEDClean32 http://www.raynorshyn.com/gedclean/
GED2GO http://ftp.icm.edu.pl/packages/simtelnet/win95/genealgy/Ged2go401.zip
Res Privata http://ahnenforschungen.de/cgi-bin/apps/detail.cgi?ID=116
GEDLiving (toimivaa linkkiä ei löydetty)
GEDPrivy (toimivaa linkkiä ei löydetty)
Hei,
En usko, että syyllistyt mihinkään rikokseen, jos jakelet tulostuksia
sukulaisille. Syntymä aika nimittäin ei ole mikään salassa pidettävä
tieto, jos henkilö ei ole sitä nimenomaan kieltänyt ja todennäköisesti
näitä kieltäneitä on noin 1% elossa olevasta väestöstö. Näyttä sitä,
että sukututkijan pahin vihollinen ei ole viranomainen vaan toiset sukututkijat. Täälläkin jaellaan kaikenlaista toisenkäden tietoa.
T.Harri
Ymmärrän näkemyksesi silloin, kun toimitaan perusrehellisten ihmisten keskuudessa, mutta minulle tuli toisenlaisia ajatuksia, kun ulkomainen ammattilehden myyjä soitti ja tarjosi ilmaisia kiinnostavia näytenumeroita ja kyseli osoitetiedot, puh. no:t, ja kertoi, että hänellä on minun syntymäajakseni merkitty oikea syntymäaikani ja hän sanoi, että synt. paikka kuitenkin puuttuu, saisinko sen. Silloin varoituskellot kilisivät ja kieltäydyin antamasta. Hän ilmoitti, että näytenumeroita ei sitten tule. Se sopi minulle ja lopetimme siihen. Jälkikäteen ajattelin, että olivatpa hänen tarkoitusperänsä kunka rehelliset tahansa, niin toivon, että hän ei ymmärrä etsiä käsiinsä sukuseuramme julkaisemaa matrikkelia, josta kysytty tieto löytyy kuin tarjottimella.
On siis muitakin, jotka eivät halua nähdä omien tietojensa leviävän ja monet eivät myöskään halua niitä ja omiansa niiden joukossa levitellä maailman tuuliin. Siksi toivoisin, että sukuohjelmissa olisi valintamahdollisuus tälle asialle.
Siksi toivoisin, että sukuohjelmissa olisi valintamahdollisuus tälle asialle.
15 vuotta käyttämässäni Brother's Keeper -ohjelmassa on ainakin mahdollisuus rajoittaa haluttua ikää (oletusarvo 100v) nuorempien elävien tietojen tulostuminen nimeä lukuunottamatta. Siksi olenkin aina kuvitellut tuollaista ominaisuutta kaikkien sukututkimuohjelmien peruspiirteeksi :confused:
:) Jaska
Martinin linkit ovat hyviä, mutta voiko tälläisen osittain putsatun gedcomin ottaa omaan ohjelmaan ilman, että siinä tuhoutuvat putsatut tiedot lopullisesti?
Hei,
Itselläni ei ole tarkoituskaan jakaa tietojani muille kuin sukulaisille, joita
tiedot koskevat ja jotka ovat samasta sukuhaarasta. Tämän takia en ymmärrä tätä miksi ei saisi olla 1900 ja 2000 luvun tietoja. Henkilön syntymä- vihki- ja kuolinaika ovat julkisia tietoja ainakin vielä. Usassa ja Ruotsissa ainakin on monia lähteitä, josta voi löytää paljonkin tietoa elossa olevista henkilöistä. Näyttää siltä että Suomi on ottanut mallia Venäjältä ja on samassa linjassa Venäjän kanssa, kaikki tieto varmuuden vuoksi salaiseksi ja tutkijoiden ulottuvilta pois.
Nyt tuntuu siltä, että kaikki sukututkijat ovat jonkin asteisia hämärämiehiä ja naisia omine tiedostoineen. Kohtahan tässä luulen olevansa kun viinatrokarit 1930 -luvulla tietoa jaetaan, mutta hyvin salassa ja hyvin salaisesti erittäin arkaluontoista tietoa(miltei valtionsalaisuuksia). Tämän kaiken ovat saaneet aikaiseksi sanoisinko hysteeriset sukututkijat itse huh huh. Lukekaa Leif Metherin viestejä postituslistoilta sillä on faktaa ei fiktiota.
T. Harri
Entäs sitten minä, jonka tarkoitus on jakaa tietoja muille.
Hei,
Vaikea sanoa, mutta miksi pitäisi jakaa tietoa muille kuin sukulaisille.
Lähetätkö paperisen tulosteen vai sähköpostin, jos lähetät ei sinä pitäisi olla
mitään ongelmia, jos tiedä mihin tietoja käytetään.
Käsittäkseni netissä ei voi julkaista elävistä henkilöistä tietoja, jos ne ovat kaikkien nähtävillä.
T. Harri
Minusta tämä on myös ns. etikettikysymys.
Omassa suvussani on "aikaisin syntyneitä" henkilöitä jotka eivät halua "näyttää" ikäänsä, eivätkä tulla huomioiduksi merkkipäivinään.
Olisiko tyyllikkäintä kysyä lupa iän näyttämiseen?
l-b
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.