PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Jauhiainen | Pohjois Savo - Pielavesi - Jauhiainen


Jari Jalonen
20.02.08, 00:43
Tutkin Heikki Juho Jauhiaisen jälkipolvea. Hän muutti Pielavedeltä Janakkalaan vuonna 1860. Hänen jälkipolvensa on siis mulle tuttu juttu.
Haluan tietää tutkiiko joku muu hänen esi-isiään? Ilmeisesti hänen sisaruksensa ja serkkujensa jälkeläisiä asuu yhä Pielavedellä.
Olisi kiva löytää uusia sukulaisia, jotka voisivat auttaa minua tekemään tutkimuksestani laajempaa.
Vastalahjaksi voisin tarjota tietoa Janakkalaan muuttaneen Juhon jälkipolvista.

Hilkka
20.02.08, 13:30
Hei

Oletko tietoinen, että Jauhiaisten sukuseura on julkaissut Asko Rautionahon kirjoittaman sukukirjan "Pielaveden Säviän Jauhiaiset kotona ja maailmalla", Helsinki 1996. Kirjasta löytyy varmasti esivanhempia ja sukulaisia.

Terveisin

Hilkka Kesiö-Lairila

http://koti.phnet.fi/ossian/hilkankoti/

Irja Paredes
20.02.08, 20:10
Itselläni ko kirja lainassa ja siinä mainitaan 13 eri Heikki Juhoa.
Kannattaa lainata, n 400 sivua tarinaa Jauhiaisista.

Julle
21.02.08, 21:27
Hei!

<Tutkin Heikki Juho Jauhiaisen jälkipolvea. Hän muutti Pielavedeltä Janakkalaan vuonna 1860.
Haluan tietää tutkiiko joku muu hänen esi-isiään?>

En varsinaisesti tutki Pielaveden Jauhiaisia, mutta minulla on Pielavedeltä 60 enemmänkin naispuolista Jauhiaista luettelossa 1600-luvulta nykyhetkeen asti siroteltuna Nousiaisiin enemmän tai vähemmän kiinni puolisoina tai vanhempina. Nousiais-kytköset kiinnostaa puuttuvien tietojen täydennyksiksi ja tietojen tarkistamiseksi. Kysyhän jos törmäät Nousiaisiin!

Hilkalle kiitokset kirjavihjeestä, täytyypä tarkastella tietojani kirjan valossa!

Raija Järvenpää
13.03.08, 17:52
Jauhiaisia ja Nousiaisia löytyy myöskin kirjasta Pielavetisen sotilaan Tissaris Matti Matinpojan jälkeläisiä 1700-luvulta lähtien. Kirjaa saatavana vain maakuntakirjastoista varaamalla IBSN 952-91-4534-9, saattaa olla myös SSS:n kirjastossa.

Terveisin syntyjään Jauhiainen

Julle
15.03.08, 19:35
<Jauhiaisia ja Nousiaisia löytyy myöskin kirjasta Pielavetisen sotilaan Tissaris Matti Matinpojan jälkeläisiä 1700-luvulta lähtien.>

Kiitos Raija vinkistä!
Täytyypä alkaa metsästellä teosta rajatun ajan puitteissa!

jonzzzu
03.04.08, 01:05
Isäni Kai Jauhiainen on syntynyt v.1952 ilmeisesti Lohjalla. Äiti Hilkka Jauhiainen kuollut (ehkä) n. v. 1957 reilu parikymppisenä..

Etsin sukulaisiani isänpuolelta, mutta tiedot ovat aika nihkeät... :confused::confused:

terv. Jauhiainen

Hilkka
03.04.08, 11:37
Hei

Suosittelen sinua pyytämään virkatodistuksen sen seurakunnan kirkkoherranvirastosta, jossa perheesi asui syntymäsi aikaan. Siitä saat tarkemman tiedon isäsi syntymäajasta ja -paikasta. Sitten voisit pyytää virkatodistuksen myös isäsi syntymäseurakunnasta, jotta saisit tiedot hänen vanhemmistaan. Sen jälkeen olisi varmasti helpompi löytää sukulaisia.

Apuna voisit käyttää Asko Rautionahon kirjaa "Pielaveden Säviän Jauhiaiset kotona ja maailmalla" Jauhiaisten sukuseura, Helsinki 1996. Ei tietenkään ole varmaa, että kirjasta löytyy lähisukulaisten tietoja, mutta kannattaisi kuitenkin selvittää asia.

Terveisin

Hilkka Kesiö-Lairila

http://www.mesterton.net/~d637989/hilkankoti/index.htm

Raija Järvenpää
03.04.08, 18:26
Hei jonzzzu!

Kävipä mukavasti, toiset jo ehtivät sinulle kertoa lähteen mistä tietoja saattaisi löytyä ja hyvin kävi :) Luultavasti isäsi on Jauhiaisten kirjassa taulussa 518. Elikkä kipinkapin kirjastoon kirjaa lainaamaan. Voin toki tiedot antaa sinulle kun ilmoitat osoitteen mihin voin ne laittaa. Yritän pitää täällä tuon maagisen 1900-luvun rajana ettei tulisi tehtyä mitään "tuhmaa".

Tervehtien samaa sukuhaaraa oleva pielavetinen

yammu
06.09.08, 15:27
Kuka tietäisi helge ja aukusti jauhiaisen esivanhenmmista . helge on syntynyt 1921 aukustista en tiedä . Onko mahdollisesti jossainmäärin sukua lauri jauhiaiselle .

Irja Paredes
06.09.08, 17:33
Edellisissä viesteissä mainitusta "Jauhiais" kirjasta löytyy laaajasti Jauhiaisista, joten etsipä käsiisi ko kirja niin sieltä saattaa löytyä etsimäsi henkilöt Helge ja Aukusti. Pielaveden Jokijärvellä asusti pariskunta joiden poikien nimet olivat Helge ja Aukusti ja jos on kyse heistä niin kirjasta löydät heidän tiedot tai sitten Pielaveden kirkkoherranvirastoon kysely.

Raija Järvenpää
06.09.08, 18:27
Hei!
Tuossa edellisissä mainittiin jo tuo Jauhiaisten sukukirja. Sinun mainitsemasi henkilöt ovat kirjan taulussa 512. Tuntuu olevan sukulaisia liikenteessä näin lauantai-iltana.
Mukavaa illanjatkoa toivottelee RaijaJ:p:

yammu
11.09.08, 17:32
Mistä mahtaisi löytyä tuo kirja. Kun ei ainakaan ole helsingin kaupunginkirjastossa yhtäänkappaletta jos joltain löytyy ylimääräinen kapple niin voisin ostaa kysesisen kirjan :)

Irja Paredes
11.09.08, 17:49
Kaukolainasin itse sen Kuopion kirjastosta ja näyttää olevan tällä hetkelläkin lainattavissa.

Raija Järvenpää
11.09.08, 18:45
Hei yammu!

Jauhiaisten sukuseura kertoo kirjan loppuunmyydyn. Jos kirjaa ei Helsingin kirjastosta löydy tee kysely kaukolainauksella, luulen sieltä jostain maakuntakirjastosta sen löytyvän. Sitten yksi mahdollisuus on yliopiston kirjasto, sinnehän pitäisi automaattisesti mennä 6 kpl jokaista suomessa painettua kirjaa eli 1 kirja/yliopisto, olikohan se näin? Tämän jälkeen jos ei onnistu, kyselyä jos jollain olisi ylimääräinen kirja hyllyssään.
Jos kovasti polttaa "sukuhammasta" ja tiedon saanti ei onnistu niin laita vaikka minulle viestiä niin katsotaan mitä tietoja tarvitset ja voinko auttaa.

Terveisin RaijaJ;)

yammu
13.09.08, 15:39
Onko Jauhiaisilla omaa sukuseuraa ja miten siihen voi liittyä . Kiinnostaa suvun alkutaipaleet ja muutenkin omatjuuret siellä pielavedellä

Julle
13.09.08, 18:09
< Onko Jauhiaisilla omaa sukuseuraa ja miten siihen voi liittyä . >

En osaa vastata kuin ensimmäiseen kysymykseesi, että on varmasti, mutta on niitä paljon muitakin:
http://www.netti.fi/~mil1/sukuseura_nj.htm

Näyttäisi, että Jauhiaisten sukuseuralla ei ole omaa sivustoaan netissä?

Tutkimisiin

Raija Järvenpää
14.09.08, 10:08
Hei yammu!

Kysyit Jauhiaisten sukuseurasta. Heillä ei ole omia kotisivuja netissä. Seuran tämän hetkinen puheenjohtaja on Erkki Jauhiainen Helsingistä, hänet tavoittaa parhaiten sähköpostilla erkki.jauhiainen*elisanet.fi.
Laitoin tiedon näin julkisesti, asia voi kiinnostaa muitakin.

Hyvää pyhäpäivän jatkoa toivoo RaijaJ:)