PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Widell -suvusta mitään tietoa?


Erkko
19.02.08, 21:02
Voisiko joku asioihin perehtynyt selvittää minulle, mikä tämä Korkalo on? Etelänmiehenä yhdistän sen Korkalovaaraan ja Rovaniemeen, mutta onko tämä Korkalo joskus ollut joku isompi kihlakunta, joka on yltänyt liki Ouluun asti?

Suusanallisesti keräämäni tieto kertoo, että vaarini ja siskonsa syntyivät Ala-Torniolla (vai Ala-Torniossa, kumpi on oikein?), mutta Hiski väittää, että Korkalossa.

Onko kukaan törmännyt tutkimuksissaan Widell-sukuun? Onko nimistä Evert Petter Pekanpoika Widell, Veikko Bernhardt Widell, Signe Sylvia o.s. Widell, Feebe Auroora o.s. Widell, Uuno Widell tai Helli o.s. Widell mikään kenelläkään tuttuja?

Tietääkö joku ovatko kaikki Widell -nimiset tulleet Etelä-Ruotsista Karjalohjalle vai onko myös P-Ruotsin kautta tullut Widell -nimisiä P-Suomen puolelle?

Tiedonjyväsistäkin kiitollisena Aurinkorannikon harrastelijasukututkija

Jukka Erkko

Juha
19.02.08, 21:59
Tietääkseni Widell -suku on ihan kotoperäistä porukkaa ellei nyt sitten mennä kovin kauaksi historian hämäriin. Ainakin he jo 1600-luvulla asustivat Puujärven yhdessä rusthollissa Karjalohjalla. Lappiin menijöitä karjalohjalaisten porukasta en ole löytänyt, mutta enpä ole erityisesti etsinytkään. Löydät heitä täältä; http://www.varola.fi/tallaa/#Table48

Erkko
20.02.08, 08:39
Kiitos, tuolla sivullasi olen jo käynyt ja ladannut taulut koneelleni. Olen olettanut, että suku on lähtöjään tuolta Karjalohjalta, osa siirtynyt Sääksmäelle, yksi siirtynyt (v. 1874 ?) varamaanmittariksi Ouluun. Hypoteesini (en ole tutkija :)), on että hän on esi-isäni, koska vaarini on muuttanut sukunimensä Widell istä Varamaa ksi. Miksi kukaan muuttaisi nimensä tuolla tavoin, Varamaa ei tarkoita mitään, johtuuko tittelistä varamaanmittari (ei varmaankaan mitannut mitään varamaita vaan oli varsinaisen maanmittarin varamies, vai?)

Yritän selvittää tuota siirtymää pohjoiseen. Siellä on ainakin 1854 syntynyt Haukiputaalla Widell -nimellä ihmisiä. Milloin he ovat sinne menneet?

karisalm
21.02.08, 07:58
Hei

Sääksmäellä Widell sukunimellä mainitut eli kauppaneuvos Emil Aaltosen esivanhemmat ovat sääksmäkeläinen suku, nimi muodostunut seuraavasti Vedentaan sotilas Wed -> Wid -> Widell.

marjatellervo
26.02.08, 11:21
Oletko tutustunut Helsingin yliopiston ylioppilasmatrikkeliin (genealogia-sivun luetteloita ja hakemistoja -otsikon alla). Siellä on useampiakin Widellejä, mm komissiomaanmittari Edvard Albert Widell. Hänen vaimokseen ilmoitetaan Sofia Isidora Anna Alexandra de Mathis.

Hiskin mukaan Edvard Albert ja Sofia saavat viisi lasta vuosien 1857-63 välillä Lappee-Lapveden Wilkjärvi no 1:ssä.

Henkilönnimet-otsikon alla on suomalaisia nimenmuutoksia, mm pari Widelliä, jotka muuttivat nimensä Vilkkijärveksi. Ovatkohan Edvardin ja Sofian jäkeläisiä?