PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Widell -suvusta tietoa?


Erkko
18.02.08, 09:13
Hei! Tutkin Karjalohjalta (Uudeltamaalta) lähtöisin olevaa Widell -sukua, jonka yksi sukuhaara siirtyi varamaanmittariksi Oulun läänin valitun Edvard Albert Widellin (synt 7.2.1830 Koski H.L.) myötä. Jäljet katoavat tyystin. Seuraava yhteys sukuuni on isoisäni isä Eevert Petter Pekanpoika Widell, joka oli kaiketi nahkuri. Isoisäni on aikoinaan merkitty syntyneeksi Korkalossa 14.11.1902 vaikka perimätiedon mukaan hän syntyi Ala-Torniolla.

Sattuisiko jollain olemaan tietoa, mistä saisin lisää tietoa joko ko. suvusta, maanmittareista tai nahkureista ko. alueella vuoden 1858 jälkeen? Tai voisiko joku ystävällisesti selvittää kaupunkilaispojalle, mikä tämä Korkalo alueena oikein on?

Terveisin

Jukka Erkko
Nettitutkija Aurinkorannikolta

Raimo Laakso
18.02.08, 15:40
Tervehdys
En tiedä muuta, kuin että GWS:llä Helsingissä oli 60-luvulla hitsaajana Urho Widell, joka varmaankin on jo kuollut koska hän uskoakseni oli tuolloin jo lähempänä. Nahkureista sen verran, että isäni, joka myös oli nahkuri kuului johonkin nahkurien yhdistykseen. En tiedä jos mainittua yhdistystä on enää olemassa. Tämä kun oli 50-luvulla.

Raimo Laakso
18.02.08, 15:42
Niin. Jäi näköjään edellisestä pois sana lähempänä kuuttakymmentä