PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kyröt Enontekiöltä


Mikko-
17.02.08, 18:55
Olen päässyt Kyrö sukua 1700-luvun lopulle ja siihen se totaalisesti töppäsi. Eli en pääse eteenpäin Erik Johanson Kyrön (s. 1795 Enontekiö, k. 1862 Enontekiö) vanhempiin ja heidän perheisiin. Eli etsiskelen Johan Kyrön perhettä Enontekiöltä, jossa tiedän heidän asuneet. SSHY:n rippikirjat on tullut koluttua, mutta ei vaan ole luultavasti sattunut silmääni. Tiedän että Kyrö suvulla on pitkät perinteet lappalaisena sukuna Enontekiöllä ja sen lähikunnissa. Help me!:rolleyes:

Erkki A Tikkanen
17.02.08, 21:48
Tähän mennessä parhaimmaksi ja luotettavammaksi esitykseksi on mielestäni osoittautunut Erik Kuoksun kirja "Tornedalssläkten Kyrö och dess förgreningar 1500-1930".
Kirja on saatavilla myös CD:llä, joka sisältää myös paljon muita hänen töitään, hinta 500 kruunua, eli jotain 60 euroa.

Kyrön sukua on tutkittu useiden tutkijoiden toimesta, toinen toistaan sekavampia ja epäluotettavimpia. Erikin selvitykset vaikuttavat tähän mennessä luotettavimmilta, perustuen lähteisiin, ei arvauksiin :cool:

Itselläni on myös Enontekiön/Vuontisjärven Kyröjä esipolvissani ainakin kahdeksan sukupolven verran, joten senkin vuoksi olen kahlaillut kaikki mahdolliset lähteet etsiessäni näitä esivanhempiani.

Itselläni on vain omaa haaraani koskevia kopioita kyseisestä kirjasta, joten en voi suoraan sanoa Erkki Juhonpoika Kyrön löytyvän kirjasta, mutta kun enontekiöläisen Kyröt ovat mukana, ehkäpä hänkin on. Voin tarkistaa kirjasta huomenissa, kun käyn kirjastossa muutenkin.

Erikin tiedot löytyvät http://hem.passagen.se/kuoksu/

Sivuilta löytyy myös muita lapin sukuja, sekä saamelaissukujen selvityksiä.

Mikko-
18.02.08, 19:08
Jos voisit lähettää sähköpostiin noita Erik Johaninpoika Kyrön tietoja ja sitä vanhempia niin olisin todella kiitollinen. Onko kirja ruotsiksi? Itselläni ei ainakaan taida niin hyvä kielipää olla että hankkisin jos se on ruotsiksi.:D: Jos löytyy muualtakin niin mieluimmin tietoja laittakaa sähköpostiin. :)