PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Myöskin esittäytyminen


mooseleg
16.02.08, 23:36
Heipä hei.
Huomasin että muutkin ovat täällä esittäytyneet joten mie kans ja!
Aloittelen tässä sukututkimusta isäni äidin (Mirjam Valo, os. Soinio s.21.5.1922 k.8.3.2007) puolta, josta ei toistaiseksi ole pahemmin mitään dokumenttia oikein löytynyt(mitä nyt vanhoja valokuvia, mutta vanhimmat ihmiset ovat jo kuolleet pois).
Onneksi muu suku(isä Valo, äiti Airikkala) on toisten ihmisten puolesta jo selvitetty sillä alkuihmettelyltä tuokin näyttää aikamoiselta urakalta : D Mukavaa harrastamista sitten vaan.

-JV

Sariainen
17.02.08, 09:58
Tervetuloa mukaan. Minullakaan ei ole antaa varsinaista jatkoa SOINIOn sukuun, mutta heitä on omissakin tiedoissani. Pariskunta Oiva ja Liisa Soinio ja heidän perheensä. Molemmat ovat jo kuolleet. Oivan isän etunimi oli ainakin Heikki. Olli Soinio, heidän poikansa, on elokuvaohjaaja.
Onko perhe mitenkään tuttu ??
Terv. SARIAINEN :rolleyes:
www.sukusari.fi (http://www.sukusari.fi)

mooseleg
17.02.08, 11:25
Yllättävän vähän ihan väestörekisterissäkin oli Soinio-nimeä(Suomessa 165).
En ainakaan suoraan osannut yhdistää mainitsemiasi nimiä. Onko he mahdollisesti sukua Kari Soiniolle (kuvataiteilija)? (ja taisipa olla toinenkin taiteilja Päivi etunimeltään?)
Etsimäni Soinio-suku on ilmeisesti vaikuttanut Vihti/Kirkkonummi-alueella, mutta ei pidetty suvun kesken mahdottomana etteikö olisi yksi Soinio jostain vaeltanut muualta päin Suomea tänne : )
Joskin Karkkikan kunnassa on johtopaikoilla yksi Soinio, mutten olen siitä yhtään enempää tietoinen.
Äitini sisaruksilla on lapsia joista ainakin 2 on Soinio-sukunimisiä, synt 60-70 luvulla, mutta tämä yhteydepito on vähän katkennut. Etelä-Kirkkonummella asuu ainakin yksi Soinio.

Hiski mokomakaan ei ollut avuksi.

Sariainen
17.02.08, 18:08
Tuo mainitsemani perhe asui Helsingissä jo ilmeisesti 1950-luvulta lähtien, mutta en tiedä mistä Oivan suku oli kotoisin. Hän itse oli synt. Helsingissä. Soinio nimi saattaa olla 1900-luv. vaihteessa otettu suomennos. Sen vuoksi nimiä saattaa olla vähän. En tullut koskaan Liisalta kysyneeksi. :(

En kyllä muista, että Kari nimi olisi tullut puheeksi missään yhteydessä. Saattaahan hän ollakin vaikka poikien serkku.

Kysypä Mirjamin syntymä seurakunnasta. Vaikka soittamalla ja pyydät tiedot hänen vanhemmistaan ja siitä kylästä ja talosta missä he asuivat. Tai jos olivat jostain muualta tulleet niin sitten myös muuttoaika ja -paikka.

Onko sinulla tiedossa Mirjamin syntymä seurakunta ? Yritä ottaa vaikka vanhemmiltasi selvää jos et sitä jo muuten tiedä.

Tietosi ovat harmillisen tuoreita, että niillä pääsisi vielä kiinni varsinaisen tutkimiseen.
Terv. SARIAINEN :rolleyes:
www.sukusari.fi (http://www.sukusari.fi)

mooseleg
17.02.08, 18:50
Itsekkin epäilin Soinio-nimen olevan suomennos.
Kiitos kuitenkin tärpeistä, luulempa että niillä saan joko laajennettua tai suljettua tulevia reittejä : D

Muistin että tuo Nummi-Pusulan (ei Karkkilan kuten epähuomiossa väitin) Soinio on Lapinjärvellä ollut myös jossain välissä vaikuttamassa (ehkä kotoisinkin?)

Jeah, jahka opiskelut helpottaa aloitin enemmänkin tätä uutta harrastusta. "Ongelma" juuri onkin että tuo Soinio-suku tuntuu sahanneen aika vauhdikkaasti parin-kolmenkin kunnan rajojen yli joten toivottavasti on helposti vielä muuttokirjoissa tms.
Jahka saan Artturi Soinion selville uskon edistyvän, äidin puolelta tuota sukua onkin ehkä jo helpompi setviä.
Kiitos vastauksistasi :D:

Sami Lehtonen
17.02.08, 18:59
Itsekkin epäilin Soinio-nimen olevan suomennos.
Kiitos kuitenkin tärpeistä, luulempa että niillä saan joko laajennettua tai suljettua tulevia reittejä


Menepä sivulle:
http://web.genealogia.fi/asp/nimihaku.asp?lang=fi

ja laita "Uusi sukunimi" -kenttään Soinio

Luulenpa, että suurin osa nykyisin elävistä Soinioista ovat vastaavasti nimensä muuttaneiden jälkeläisiä.

Sariainen
17.02.08, 19:08
Hyvä kun Sami mainitsit tuon haun. Sitä en muistanutkaan.
Terv. SARIAINEN :D: