PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Maakauppias Fredrik Wolmar Strömsten s Porissa


tkukkonen
28.06.07, 13:47
Etsin tietoja Fredrik Wolmar Strömstenistä, joka on syntynyt vuonna 1853 Porissa. Hän ei ole kaiketi mennyt naimisiin, koska hän esiintyy henkikirjassa Suodenniemen Pohjakylällä yksinään v 1880 maakauppiaana. Hän on mahdollisesti asunut eri paikkakunnilla Pirkanmaan ja Satakunnan alueilla.

tkukkonen
09.12.07, 11:19
Täydennän kysymystäni ja samalla vastaan yhteen yksityiseen viestiin.

Porissa on vaikuttanut Strömsten nimisiä henkilöitä, joilla ei uskoakseni ole mitään yhteyttä etsimääni henkilöön.

Etsimäni henkilön isä on todennäköisimmin Carl Fredrik Strömsten, Kirkkonummelta syntyään.

Hän oli syntynyt toukokuussa 1817, muuttanut vuonna 1842 Poriin tittelillä Coopverdie kapten (eli kai laivuri ja aluksen kapteeni). Hän on kuollut 16. tammikuuta 1864 merillä ja on haudattu Kööpenhaminaan. Virallisessa lehdessä oli ilmoituksia samana vuonna hänen perunkirjoituksestaan. Hän oli naimisissa hatuntekijän tyttären Johanna Fredrika Thomasdotter Lindqvistin kanssa.

Fredrik Wolmar on edellisten lapsi ja syntynyt 26.5.1853 Porissa. Nimi on niin epätavallinen, että pidän toistaiseksi varmana, että maakauppias Wolmar Strömsten, joka näyttäytyy Suodenniemellä v 1880 on sama henkilö. Nyt vain hänestä puuttuvat kaikki lisätiedot ja elämänvaiheet. Kaikki vinkit hänestä ovat tervetulleita.